VAN - HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, 31 Mart seçimlerinde 14 belediyeyi de alacaklarını belirterek, "Kayyımların gidecek olması halkta büyük bir moral yaratıyor. Seçimlere beton yığınları içinde olan, TOMA'larla kuşatılmış belediyeleri geri alacakları inancıyla yaklaşıyorlar. Halk 31 Mart'ı kayyımlarla hesaplaşma günü olarak değerlendiriyor" dedi.


JINNEWS'in haberine göre; Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlere ilişkin resmi gazetede yayınladığı karara göre, 31 Mart 2019 tarihinde sandığa gidilecek. Halkın iradesinin kayyımlarla gasp edildiği Kürt kentlerinde halk, bu tarihi hesaplaşma günü olarak değerlendiriyor.


'Yerinden yönetim halkta karşılık buldu' 


HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, 2014 yılında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak 14 belediyeden 2’sini az bir farkla kaybettiklerini hatırlatarak, siyasi operasyonlara ve tutuklamalara rağmen birçok ilke imza attıklarına işaret etti. Başta kadın ve çocuk alanları olmak üzere birçok alanda hizmet ettiklerini kaydeden Yadişen, "7 Haziran 2015'e kadar kentte olumlu bir hava oluştu, yerinden yönetim anlayışı halkta ciddi bir karşılık buldu" dedi.


'AKP de kaybedeceğini biliyor'


Kendi meclislerini kurma ve kararlarını halkla birlikte alma yönteminin AKP Hükümeti tarafından kabul edilmediğini dile getiren Yadişen, “çözüm süreci”nin sonlandırılmasıyla yerel yönetimlere doğrudan bir müdahalenin gerçekleştiğini söyledi. Yadişen, "Kayyımların atanmasıyla başta kadın alanları olmak üzere birçok kurum ve derneğin kapatılması öncelikli olarak kadın eşbaşkanların görevden uzaklaştırılarak tutuklanması devlet politikasını çok açık ortaya koymaktadır. Önümüzde olağan bir yerel seçim var. AKP Hükümeti şimdiden kaybedeceğini bildiğinden tehditler savuruyor. 'Belediyeleri kaybedersek tekrar kayyım atarız' söylemleri bu seçimde de kaybedeceklerinin itirafıdır" diye konuştu.


'Tutuklamalar bizi yıldırmaz, güçlendirir'


9 Ekim'den bu yana HDP'ye yönelik siyasi operasyonlarla gözaltı ve tutuklama furyası başlatıldığını vurgulayan Yadişen, "Bunlar hiçbir şekilde partimizi ve bizi yıldıramaz aksine daha da güçlendirir. Bizler tutuklu olan arkadaşlarımızın yerini aratmayacak şekilde çalışmalarımızı sonuna kadar yürüteceğiz. Bu sene ilk defa yerel seçimlere HDP olarak gireceğiz. Hiçbir alanımızı boşaltmadık, boşaltmayacağız. Cumhurbaşkanı’nın, AKP-MHP faşist ittifakının hiçbir şekilde baskıları söylemleri çalışmalarımızı gölgeleyemez. Bu seçimlerde 14'e 14 yapmak bizim Van halkına sözümüzdür. Halkımızla beraber yine kentlerimizi kendimiz yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.


Arkadaşlarımıza sözümüz olsun: 14'e 14 yapacağız


HDP'nin aslında halkın kendisi olduğunu kaydeden Yadişen, taziyelerde, düğünlerde ve mahallelerde halkla buluşmaya devam ettiklerini vurguladı. Yadişen, "31 Mart'ta olacak seçime dönük halkta ciddi bir heyecan var. Kayyımların gidecek olması halkta büyük bir moral yaratıyor. Seçimlere beton yığınları içinde olan, TOMA'larla kuşatılmış belediyeleri geri alacakları inancıyla yaklaşıyorlar. Halk 31 Mart'ı kayyımlarla buluşma ve hesaplaşma günü olarak değerlendiriyor. Bekir Kaya şahsında tüm tutuklu arkadaşlarımıza sözümüz olsun bu yerel seçimde 14'e 14 yapacağız" dedi.
Editör: Haber Merkezi