VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; HDP Van Milletvekili Tayyip Temel, süren açlık grevi direnişlerine dikkat çekerek, “Açlık grevinde olan arkadaşlarımızın sağlık durumu artık kritik bir aşamaya geldi. Açlık grevlerindeki arkadaşlarımızın sesine ses katalım” dedi.


MA'nın haberine göre;Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van’da seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Van Milletvekili Tayip  Temel ve İpekyolu Belediye Eşbaşkan Adayları Şehzade Kurt ile Azim Yacan ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde halkla bir araya geldi. Otobüs durakları ve esnafları ziyaret eden HDP'liler halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Otobüs durağında bulanan yurttaşlara konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Azim Yacan, “Ülkeyi kayyumlar yönetiyor, onlar bugüne kadar burada yaşamadı ve bundan sonra da burada yaşayamayacak. Dolayısıyla bu kente ve insanına karşı bir sorumluluk hissetmiyorlar. Bin bir zahmetle güçlükle sandık başına gidiyoruz, oy kullanıyoruz ve sonra belediyemize kayyum atanıyor. Bu halkın iradesine bir saygısızlıktır. İstanbul ve Ankara gibi yerlerde belediye başkanlarını görevden aldı ama ertesi gün belediye meclisi yeni başkanını seçti. Ancak burada buna izin vermiyorlar ve kayyum atıyorlar. Biz seçilmişler sizlere karşı sorumluyuz ve görevimizi yapamadığımız zaman vicdanımız bizi rahatsız eder. İpekyolu’nun tüm sorunlarıyla ilgilendiğimiz gibi şoför esnafımızın sorunlarıyla da yakından ilgileneceğiz" diye konuştu.


‘TEK GÜNDEMİMİZ BELEDİYELER DEĞİL’


Konuşmasında süren açlık grevi direnişlerine de değinen Temel, “Şu anda yüzlerce arkadaşımız açlık grevi eyleminde. Hassas ve kritik bir dönemdeyiz. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın artık neredeyse gözleri göremez duruma geldi. Leyla Güven ve diğer bütün arkadaşlarımızın taleplerini duyurmamız lazım. Belediyeler bizim için önemlidir ama biz tek gündemimiz belediyeler değildir. Türkiye tarihinde görülmemiş bir dönem yaşadık. Bir insan mahkemede cezası kesinleşmeden işten atılmazdı ama son 3 yıldır neredeyse Kürt olduğunu söyleyen herkesin işine sorgusuz sualsiz son verdiler.  Türkiye tarihinde böyle bir zorbalık görülmedi ve 1 Nisan’da kesinlikle gidecekler. Yanlış yapan herkesten hesap soracağız. Kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye belirtti.


'BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'


Ziyaretin ardından Temel ve beraberindekiler Artos İş Merkezi'nde bulunan esnaflarla buluştu. Ziyarette konuşan eşbaşkan adayı Şehzade Kurt, “1 Nisan sabahında İpekyol’unu rekor bir oyla kayyumlardan alacağız. Belediyeciliği halkımızla birlikte yöneteceğiz. Bize oy veren ya da vermeyen her kesime kucağımızı açacağız. Esnafın görüş ve fikirlerini alarak hep birlikte hareket edeceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi