ANKARA- MHP'nin, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda 2 saat süren “muhalefini” değerlendiren HDP ve CHP Grup Başkanvekilleri, bu tutuma tepki gösterdi. CHP'li Özgür Özel emeklilerin şimdi de MHP'nin vatandaşa verdiği söz ile Erdoğan'ı sınırsız yetkilerle saraya taşıma tutumu arasında kaldığını belirtirken, HDP'li Ayhan Bilgen ise halkın talep ve beklentilerinin siyasette araçsallaştırıldığını söyledi



Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre; AKP ve MHP'nin ittifak kavgası, dün Meclis'te karşı oylama hamlesiyle yeniden tartışmalara neden oldu. İyi Parti'nin emeklilikte yaşa takılanlar için araştırma komisyonu önerisinin görüşülmesine kabul oyu veren MHP, iki saat sonra yapılan görüşmelerde çark etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden almasının ardından MHP'nin tavrı değişti, emeklilikte yaşa takılanlar için araştırma komisyonu kurulması önerisi reddedildi.

TOPLUMUN BEKLENTİLERİ ARAÇSALLAŞTIRILIYOR


Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin oylama yaşananları değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, af teklifi, emeklilikte yaşa takılanlar gibi konuların araçsallaştırıldığını söyledi. Her iki konuda da toplumsal talep ve beklenti olduğuna dikkat çeken Bilgen, siyasetin bu sorunları çözme kapasitesinin tutarlı ve ısrarlı davranmayı gerektirdiğini ifade etti. Hiçbir mazaretin, insanların umutlarıyla ilgili hayal kırıklığı doğuracak  bir tavrı normalleştirmeyeceğini vurgulayan Bilgen, “Partiler arası ittifak ve arayışlar elbette siyasetin gündeminü oluşturabilir ama siyasetin birinci görevi toplumsal sorunların çözümü olmalıdır. Ancak önümüzdeki günlerde muhtemel pazarlık ve restleşmelerde, bu konuların araçsallaştırılmaya devam edileceğini göreceğiz” dedi.

MHP VERDİĞİ SÖZ İLE İTTİFAK TUTUMU ARASINDA KALDI


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Evrensel'e yaptığı açıklamada “MHP, vatandaşa verdiği sözü tutmak ile AKP Genel Başkanı’nı sınırsız yetkilerle cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıdığı ve izah edemediği tutumu arasında kalmıştır” diyerek MHP’nin vatandaşların duygularını istismar ettiğini söyledi.

“Daha önce de birbirlerine ağır hakaretler yapan iki siyasi gelenek yeniden bir araya gelebilir” ifadeleriyle AKP ile MHP arasında yaşanan ittifak tartışmalarına da değinen Özel, "İki parti arasındaki ittifak çatırdasın, biz bundan karlı çıkalım diye bir beklentimiz hiç olmadı. Yaklaşan yerel seçimlere de bu süreçten bağımsız olarak hazırlanıyoruz ve tüm seçim çevrelerinde en fazla oy alacak adaylarla seçime gireceğiz. İki parti arasındaki birlikteliğin kendi tabanları açısından da sorunlu bir birliktelik olduğu, yaklaşan yerel seçimlerde bu ittifakın şimdilik ayrışma kararı vermesiyle de görülüyor. Bu durum, MHP Genel Başkanı için sürdürülemez bir noktaya gitmektedir. Hem tabanı açısından hem MHP grubu açısından bir gönül kırgınlığı ve çatlak yarattığı açıktır. İki saat içinde karar değiştirebilecek kadar keskin bir dönüş yapmış olmanın başka bir izahı bulunmamaktadır" dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar önergesinin görüşülmesi dün Meclis'te 4 partinin oylarıyla kabul edilmişti. MHP karar değiştirdi, düzenleme Genel Kurul'da reddedildi.
Editör: Haber Merkezi