HEWLÊR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk’ün aralarında bulunduğu heyet, PDK Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) üst düzey yetkilileri Federe Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulunmak üzere Hewlêr’e gitti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Hewlêr Eştemsilcileri Müzeyen Güneş û Abid Îke ilk olarak Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.


Selahaddin ilçesinin Mesif beldesinde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından Barzani, heyete kapıya kadar eşlik ederek uğurladı. Taraflar, yapılan görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.


HDP ve DTK heyeti saat 15.00’te Zehmetkêşanî Kurdistan Partisi’nin yetkilileriyle görüşecek. (MA)

Editör: Haber Merkezi