HEVLER-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP  ve DTK heyeti, Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Nêçirvan Barzani ile görüştü.


Kürtler arası ilişkiler ve Ulusal Birlik Konferansı gibi konuları ele almak üzere dün Federe Kürdistan Bölgesi’ne giden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinden oluşan heyet, temaslarını sürdürüyor. Heyette HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer var.


Dün Selahattin kentinde KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelip, görüşme gerçekleştiren heyet, ardından da Kürdistan Emekçiler Partisi yöneticileri ile bir araya geldi.


Temaslarına bugün devam eden HDP ve DTK heyeti, ilk olarak Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Nêçirvan Barzani ile bir araya geldi.


Heyet, Bölge Başkanı Nêçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi Sorumlusu Kerim Sincari,  Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi İlişkileri Sorumlusu Ebdulselam Reşid, KDP İlişkiler Komitesi Sorumlusu Eli Hisên tarafından karşılandı.


Basına kapalı bir şekilde yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Nêçirvan Barzani heyete kapıya kadar eşlik etti. Görüşme içeriğine dair ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Heyet, daha sonra Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı’na geçti.

Editör: Haber Merkezi