ANKARAÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP MYK’sinde kongre hazırlıklarına hız verilmesi kararlaştırılırken, kurulan Mutabakat Komisyonu da yeni dönem kadroları için çalışmalarını hızlandıracak.


Halkların Demokratik Partisi dün Eş Genel Başkan Sezai Temelli Başkanlığı’nda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştirdi. HDP’nin 4’üncü Büyük Olağan Kongresi gündemi ile toplanan MYK’da kongre hazırlıkları tartışıldı.


HDP’nin 24- 25 Ocak’ta gerçekleştirdiği 3’üncü Büyük Konferans kararları doğrultusunda Türkiye ve bölgede genişleme politikasına ağırlık verilmesinin tartışıldığı MYK’de kongre komisyonun da çalışmalarını hızlandırması kararlaştırıldı.


YÜZLERCE İSİMLE GÖRÜŞECEK


Kongre sürecinde kurulan Genişleme Komisyonu’nun belirlenen yüzlerce isimle görüşmelerin biran önce başlatılmasına dair karar alındı. Yapılacak görüşmelerde HDP’nin yeni dönem siyaseti, yönetim mekanizmalarında belirlenecek kişilere dair tartışmalar yürütülecek.


Kongre teknik hazırlıklarının da gündeme geldiği MYK’de yurtiçi ve yurtdışından katılacak sanatçı, siyasetçi, düşünürün katılmasına yönelik davetiyelerin hazırlanarak, gönderilmesi kararlaştırıldı. Avrupa’dan Amerika’ya, Lübnan’dan Cezayir’e tanınan birçok isme HDP’nin 4’üncü büyük Olağan Kongresi’ne katılım davetiyesi gönderilecek.


KOMİSYON ÇALIŞMALARINA BAŞLADI


HDP’nin yeni dönem kadrolarını oluşturmak için kurulan HDP ve bileşenlerinden oluşan Mutabakat Komisyonu’nda geçtiğimiz hafta içerisinde toplantılarını almaya başladı. MYK’de parti yönetimi için yapılan başvurular konusunda Komisyonun çalışmalarını hızlandırması kararlaştırıldı. Mutabakat Komisyonu, HDP’nin yeni dönem karar organlarını, Parti Meclisi’ni ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile eşbaşkanların belirlenmesinde rol oynayacak.


ÇEVİK AİLESİ ZİYARET EDİLECEK


MYK, Bitlis'in Güroymak (Norşîn) ilçesinde öldürülen kanaat önderi Seyda Abdülkerim Çevik’in ailesine Eş Genel Başkanların da dahil olacağı bir heyetle ziyaret gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.


MA / Berivan Altan
Editör: Haber Merkezi