DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Parti binaları önünde oturan ailelere ilişkin açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Meclis’te grubu bulunan bütün partilere “bir heyetin oluşturulması ve sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunulması” çağrısı yaptı.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP), çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek 2 Eylül’den bu yana il binalarının önünde oturan ailelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasında yapılan toplantıya, Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyad Ceylan ve Hülya Alökmen katıldı.


Toplantıda konuşan HDP’li vekil Musa Farisoğulları, parti binası önünde oturan ailelere “ziyaret ve destek verme” adı altında kimi paramiliter unsurların devreye sokulduğunu belirtti. Meclis’te grubu bulunan bütün partilere çağrı yapan Farisoğulları, bir heyet oluşturup bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi.


‘AİLELERDEN RAHATSIZ DEĞİLİZ’


Üç büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınıp yerine kayyum atanmasıyla birlikte HDP’ye dönük geliştirilen baskı ve kriminalize yönelimlerinin devam ettiğini dile getiren Farısoğulları, şunları söyledi: “Gelişen gasp süreciyle beraber Diyarbakır il binamız önünde aileler tarafından bir oturma eylemi başlatılmıştır. Bu ailelerimizin il binamız önünde oturmaları, bizleri hiçbir şekilde rahatsız etmemiştir. Bundan kaynaklı bu ailelerimizin il binamız önünde dile getirdikleri talepleri, Halkların Demokratik Partisi ve bileşenleri olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik. Bu coğrafyada yaşanan savaş, çatışma ve çözümsüzlüğe karşı daima onurlu barışı ve çözümü savunduk. Lakin gelinen süreçte uzattığımız barış ve çözüm elini ülkeyi yöneten iktidar bloğu her seferinde geri çevirerek, çözümsüzlüğü ve çatışmayı derinleştirerek, savaşı devam ettirmiştir. Kürt halkının kazanımlarına dönük yıllardır yürütülen gasp ve tavsiye politikalarında ısrar etmiştir.”


‘PARAMİLİTER UNSURLAR DEVREDE’


40 yılı aşkın bir süredir yaşanan savaş ve çatışmalarda on binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, on binlerce insanın evlerinden edildiğini ve binlercesinin de faili meçhule kurban gittiğini kaydeden Farisoğulları, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün barış annelerimizin, Cumartesi Annelerinin ve bu savaşta yaşamını yitirenlerin aileleri, yıllardır barış olsun, ölümler ve kayıplar olmasın mücadelesi vermiştir. Fakat buna rağmen bu ülkeyi yöneten iktidarlar ve devlet, bu çağrılara kulak vermemiştir. Tam tersine savaş ve çatışma zeminini daha da derinleştirerek, devam etmiştir. Savaşın ve çatışmanın derinleştiği bu dönemde çocuklarını kaybeden ve çocuklarını arayan ailelerimizin acıları üzerinden, özel savaş yöntemleri devreye sokulmuştur. Bu bağlamda partimizin önünde oturan ailelerimize, ziyaret ve destek verme adı altında kimi paramiliter unsurların da devreye sokulduğunu bilmekteyiz. Bununla beraber partimizi kriminalize etmeye ve kazanımlarımızı gasp etmeye dönük sergilenen tutum ve davranışları, parti olarak, bu gelişmelerin bilincinde olduğumuzu belirtiyoruz.”


DUYARLILIK ÇAĞRISI 


Demokrasi güçlerine, demokratik barış ve çözümden yana olan tüm kesimlere “duyarlılık” çağrısı yapan Farisoğulları, savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençleri ortak bir yaşama kavuşturmak için parti olarak üzerlerine düşecek her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini belirtti.
Editör: Haber Merkezi