ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Herkes İçin Adalet” sloganıyla 8 Şubat’ta başlatacağı kampanya kapsamında muhalefet partilerini ziyaret ediyor. İlk ziyaretini Saadet Partisi’ne (SP) gerçekleştiren HDP, bu kapsamda ikinci ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. CHP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan bulundu. CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke yer aldı.

Ziyaretin gündemini Türkiye’deki temel sorunlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ve demokrasinin kurulmasına dair öneriler oluşturdu. Yaklaşık bir saat süren görüşmesi sonrası HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

(MA)

Editör: Haber Merkezi