İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Avukat Mehtap Sert, Kral FM Programcısı Mehmet Gezegen'in Ekrem İmamoğlu'nu konuk ettiği programda Selahattin Demirtaş'a dair sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.
Kral FM Radyo Programcısı Mehmet Gezegen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 14 Mart'ta konuk ettiği programında Halkların Demokratik Partisi (HDP) partinin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik sözleri tartışma yaratmıştı. HDP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Mehtap Sert, bu söylemlerle partilerini terörize ettiğini belirttiği Gezegen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


'HDP'Yİ AŞAĞILADI'


Sert, suç duyurusunda Gezegen'in; Demirtaş'ı, HDP'yi ve seçmenini terörize ettiğini belirterek, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçunu işlediğini aktardı. HDP'nin anayasal haklar çerçevesinde kurulan yasal bir siyasi parti olduğunu belirten Av. Sert, Gezegen'in sosyal medya paylaşımlarında HDP'yi aşağıladığı kaydetti. Gezegen'in,"Buradan herkese soruyorum, HDP, PKK'yı desteklemiyor mu? Kongrelerinde Öcalan posteri asmıyor mu? Bu saydıklarımız hepimizin bildiği bir gerçek değil mi? Sayın İmamoğlu'na sorduğum soru çok net. Bunları yapan bir partiyle neden birlikte hareket ediyorsunuz?" şeklindeki tweetine değinen Sert, HDP'yi CHP seçmeniyle karşı karşıya getirerek, insanları tahrik ettiğinin altını çizdi.


'YARGITAY'I AŞAĞILADI'


Gezegen'in aynı zamanda yargının en önemli kurumlarından biri olan Yargıtay'ı da aşağıladığını vurgulayan Sert başvurusunda şu ifadelere yer verdi: "Denetim görevini yapmadığı gibi bir yargı oluşturmaktadır. Yargıya olan güveni rencide etmektedir. Şüpheli uzun yıllardır radyoda program yapıyor olması ve belli sayıda dinleyici kitlesine sahip olması hesabiyle halkı harekete geçirebilecek güce sahiptir. Hiçbir yasal dayanağı olmadan afaki söylemlerle müvekkil siyasi partiyi suçlayıp, seçmeni diğer seçmen gözünde itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. İşbu nedenle şikayet zorunluluğumuz hasıl olmuştur."
Editör: Haber Merkezi