HDP uzun süredir üzerinde çalıştığı, “Kürt sorununa çözüm deklarasyonunu” da 23 Mayıs tarihinde Diyarbakır’da açıklayacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) uzun süredir üzerinde çalıştığı “Kürt sorununa demokratik çözüm deklarasyonunu”  tamamladı. 14 Mayıs tarihinde Ankara’da seçim beyannamesini açıklayan HDP, Kürt sorununa yönelik düşüncesini ve bakış açısını yansıtacak olan deklarasyonu da 23 Mayıs tarihinde Diyarbakır’da açıklayacak. HDP Eş Başkanları, yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kimi milletvekili adaylarının da katılımıyla açıklanması beklenen deklerasyon aynı zamanda HDP’nin seçmene yönelik çözüm vaatlerini de içeriyor.

HDP’nin deklerasyonunda, Kürt sorunun çözüm yollarından, yönetim modeline, savaş halinin sona erdirilmesinden, muhataplık meselesine kadar pek çok konunun yer alması bekleniyor. HDP bu deklarasyon ile Türkiye’nin en acil ve temel sorunlarından biri olan Kürt sorununu çözümü konusunda iddiasını bir kez daha ortaya koymayı amaçlıyor. (Mezopotamya Ajansı)
Editör: Haber Merkezi