VAN–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; HDP’li Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, İçişleri Bakanlığı tarafından belediyedeki görevinden uzaklaştırıldı.


Van’ın Çaldıran ilçeside Halkların Demokratik Partili (HDP) Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde Çaldıran Belediyesini yüzde 50 oy farkı ile kazanan HDP Belediye Eşbaşkan Leyla Atsak’ın KHK ile ihraç edildiği için YSK tarafından mazbata AKP adayı Şefik Ensari’ye verilmişti. HDP Belediye Grup Sözcüsü olarak meclis üyeliğine devam eden Demir, kendisinin belediyenin yazı işleri müdürlüğünden aranarak İçişleri Bakanlığı tarafından “görevden uzaklaştırıldığı” bildirildi.


‘GEREKÇESİNİ BİLMİYORUZ’


Görevden uzaklaştırılmasını hukuksuz ve keyfi olduğunu söyleyen Demir,“Bizi işimizden uzaklaştırma gerekçesini dahi bilmiyoruz. Şunu biliyoruz ki biz mevzuata aykırı hiçbir şey yapmadık. Biz Kayyum zamanında yapılan yolsuzlukları ve AKP yandaşlarına verilen ihalelerin ortaya çıkarılması için çaba sarf ediyorduk. Bizim hedef alınmamız ancak bu şekilde açıklanabilir. Fakat biz hiçbir zaman mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.( Özgür manşet )
Editör: Haber Merkezi