MUŞ - AKP’nin itirazı ile oyların yeniden sayıldığı Muş’ta, partileri lehine sonuçların çıktığı sandıkların değiştirilmek istendiği iddiasında bulunan HDP’li Gülistan Kılıç Koçyiğit, bu kişileri sosyal medya hesabından uyardı.


Muş’ta HDP’nin 3 milletvekili çıkardığı resmi olamayan seçim sonuçlarına AKP’nin itiraz etmesi üzerine İl Seçim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda oyların sayımına dün yeniden başlanmıştı. Hasköy ve Malazgirt ilçelerindeki oy sayma işlemleri son bulurken, Korkut, Varto ve Bulanık ilçelerinde ise devam ediyor.


Yeniden yapılan sayımlar sonunda birçok sandıkta HDP lehine sonuçlar çıktı. Bunun üzerine AKP’lilerin girişimleri üzerine daha önce sadece geçersiz oyların sayıldığı Merkez ilçe sandıklarının tamamının sayımına karar verildi.


TWİTTER’DAN UYARDI


Sayım işlemleri devam ederken HDP’nin kentten Milletvekili seçilen ismi Gülistan Kılıç Koçyiğit dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Koçyiğit, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Merkez ilçe sandıklarının değiştirilmek istendiğini iddia etti.


DİKKAT ÇEKİCİ O PAYLAŞIM


Koçyiğit, merkez ilçe sandıklarına ait ıslak imzalı sonuç tutanaklarının fotoğraflarını “Merkez ilçenin bütün sandıklarının tutanakları elimizde. Bu gece oyları değiştirmek için plan yapanlara duyurulur. Muş halkı iradesine sahip çıkacaktır!!”  notuyla paylaştı


Edinilen bilgilere göre, Koçyiğit’in bu paylaşımda bulunmasının nedeni günlerdir kentteki AKP’liler ile Ankara’daki partililer arasında yaşanan yoğun telefon trafiğinin ardından 2 müsteşar ve 6 avukatın kente geldiği yönünde alınan bir bilgi.


İddialara göre bu heyet, Merkez ilçe sandıklarını değiştirmek için kente gönderildi. Alınan bu bilgi üzerine HDP’li Koçyiğit, sosyal medya adresinden bu yönlü bir uyarıda bulundu.
Editör: Haber Merkezi