MARDİNÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Hakkari ve Yüksekova ilçesi, Mardin’in Nusaybin ilçesi, Van’ın Erciş ilçe belediyesine polis baskın düzenledi. Belediye Eşbaşkanları gözaltında.

MA'nın haberine göre; Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye başlattığı savaşın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri ile belediye eşbaşkanlarına yönelik gözaltı operasyonları sürüyor. Hakkari merkez ve Yüksekova (Gever) ilçe belediyesi, Mardin’in Nusaybin ilçe belediyesi ve Van’ın Erciş ilçe belediyesi polis tarafından basıldı. Belediye eşbaşkanları ise gözaltına alındı.


HAKKARİ’DE EŞBAŞKAN GÖZALTINA ALINDI


Hakkari belediye binasına özel hareket polislerince baskın yapıldı. Belediye binasında aramalar devam ederken, Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın da evine baskın yapıldı. Karaman gözaltına alınırken, belediye binasında aramalar devam ediyor.


Yükeskova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı da gözaltına alındı.


KRİZ MASASINA BASKIN BELEDİYEDE ARAMA 


Mardin’in Nusaybin İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Semire Nergiz ve Ferhat Kut'un evlerine baskın yapıldı. Her iki eşbaşkan da gözaltına alındı.


Nusaybin’de yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla belediye tarafından kurulan "Kriz Merkezi" de baskın düzenlenen adresler arasında. Baskın sırasında polisler burada çalışan kişileri darp etti. Polislerin, bir belediye çalışanının burnunu kırdığı, bir diğer personeli ise çenesinden yaraladığı öğrenildi.


Merkezin kapısını kırarak, maddi hasara neden olan polisler, merkezdeki diğer çalışanları ise yere yatırarak darp etti. Buradaki baskında, Nusaybin Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.


Gözaltına alınan eşbaşkanlar ve meclis üyesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu bildirildi. 3 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürülmesi bekleniliyor.


Kentteki gözaltı sayısının daha fazla olduğu aktarıldı.


Polis sabah saatlerinde belediye binasında da arama yapmaya başladı.


ERCİŞ BELEDİYE EŞBAŞKANLARI GÖZALTINDA 


Van’ın Erciş İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eşbaşkanlar yanı sıra Meclis üyesi Erhan Akbaş, İlçe Eşbaşkanları Hicran Kandemir, Şakir Asıl ve Baran Karaca adında bir genç evlerine yapılan bakınla gözaltına alındı.
Editör: Haber Merkezi