ANKARA - Gergerlioğlu’nun 12’inci kattan aşağı kadar sürüklenerek gözaltı aracına zorla koyulduğunu söyleyen HDP Milletvekilli Abdullah Koç, “Gergerlioğlu, çocukları ve eşi gözü önünde darp edildi” dedi.

Milletvekilliği düşürülen Halkların Demokratik Parti (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle evinde gözaltına alındığı sırada evde bulunan HDP Ağrı Milletvekilli Abdullah Koç, gözaltı durumunu anlattı.

Sabah saatlerinden beri Gergerlioğlu’nun oturduğu sitenin polisler tarafından çevrildiğini belirten Koç, “Daha sonra Akşam saat 19.30 sularında kendisi beni aradı gözaltında alınmaya çalışıldığını söyledi. beş dakika içerisinde Gergerlioğlu’nu evine geldim” dedi.

‘AYAKKABISININ TEKİNİ GİYEMEDİ’

Gergerlioğlu’nun eşi ve çocuklarının yanında polisler tarafından darp edildiğini söyleyen Koç, “Geldiğimde poliseler Gergerlioğlu’nu, evinin kapısının önünde bekliyorlardı. Polislerin içeri girdiği sırada Gergerlioğlu, abdest almış namaz kılamaya başlıyordu.  Fakat polisler namaz kılmasını izin vermeyerek gözaltına almaya çalıştılar.  Gergerlioğlu gözaltına alındığı sırada şu sözleri söyledi: ‘ Bu hukuksuzluklara karşı direneceğim ben halkın vekiliyim, milyonlarca insanın gönlünü kazanmış biriyim’ dedi.  Polisin Gergerlioğlu’nu darp ettiğini açıklayan Koç,  Ayakkabısının tekini bile giymeden 12’nci kattan aşağı sürüklediler. Zorla gözaltı aracına bindirip götürdüler” ifadelerini kullandı.

‘HAK İHLALELERİ VE ÇIPLAK ARAMA’

 Türkiye’de hukukun rafa kaldırıldığın aktaran Koç, “İktidar ne zaman sıkışsa, ne zaman yönetemez hale gelse saldırmaya çalıştıkları HDP oluyor. Bu da iktidarın ülkeyi yönetmediğinin bir göstergesidir.  Gergerlioğlu, cezaevlerinde hak ihlallerini ve çıplak arama dayatmalarını ortaya çıkarttığı için şuanda bu muameleyle karşı karşıyadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi