MUŞ - HDP, Muş’taki 4 vekilden 3’ünü alırken AKP’nin itirazları sürüyor. İl Seçim Kurulu’nda nöbette olan HDP’li vekil Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Buradayız. Sandıkların başındayız. 3 vekil bizimdir” dedi.


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4 vekilden 3’ünü aldığı Muş’ta partililerin Adliye binasında bulunan İl Seçim Kurulu’nda ki sandık güvenliği için bekleyişleri sürüyor. Muş’ta HDP’den vekil seçilen isimler ise Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mensur Işık ve Şevin Coşkun oldu. Mezopotamya Ajans’ta (MA) yer alan haberde AKP’liler tarafından yapılan itirazların sürdüğü kentte oyların 101 bin 831’ini alan HDP 3 vekil çıkardı. HDP’nin 3 vekil çıkarmasına itiraz eden AKP’lilerin itirazının ardından İl Seçim Kurumu’nda HDP’lilerin sandık nöbeti sürüyor.


‘AKP’nin itirazları reddedildi’


Yaşananlara ilişkin konuşan HDP’den Muş Milletvekilli seçilen Gülistan Kılıç Koçyiğit, mevcut duruma göre 4 vekilin 3’ünü aldıklarını söyledi. Adliye’de ki bekleyişlerinin sürdüğünü belirten Gülistan, AKP’nin Varto, Malazgirt ve Hasköy ilçelerinde yaptığı itirazların ilçe seçim kurulları tarafından reddedildiğini söyledi. AKP’nin Bulanık, Korkut ve Muş merkeze ilişkin yaptığı itirazlar için Seçim Kurulu’nun henüz toplanmadığını söyleyen Gülistan, “Bütün hukuksuzluklar içerisinde, bütün seçim sürecinde eşitsiz koşullarda seçimlere girmemize rağmen, seçimlerde çok ihlal olmasına rağmen özellikle belli bölgelerde açık oy kullandırılmasına rağmen şimdi seçim kurullarıyla bir şekilde baskıyla, zorla 3’ncü vekili elimizden almaya dönük çalışma yürütülüyor. Bizde buradayız. Sürecin birebir takipçisiyiz. Halkımızın hakkını koruyoruz” dedi.


‘Olumsuz karar olursa itiraz ederiz’


Oy sayısına göre AKP ile aralarından yüksek oranda oy farkı olduğunu söyleyen Gülistan, ittifak nedeniyle de karışık hesapların olduğunu belirtti. AKP’nin geçersiz oylara itirazlarda bulunduğunu aktaran Gülistan, “Onların tekrar sayılmasını istiyorlar. Usulsüzlükler, hileler var. İktidar partisi tarafından yapılıyor. Bu seçimlerde de yapılan ihlaller var. 7 Haziran seçimleri ve referandumda da vardı. Bunlar tekrar gündeme geldi. Toplu ve açık oylar için itirazlarda bulunduk. Bunlarında sonuçlanmasını bekliyoruz.  Sonuçlanan kadar il seçim kurumunda sürecin birebir takipçisiyiz. Kararlar çıktığında olumsuz bir karar olursa bizde üst kurula itirazda bulunacağız.  Bu noktada netiz. 3 vekilde bizimdir. Altını çizmek istiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Editör: Haber Merkezi