URFA - Urfa'da 10 günde gözaltına alınan 95 kişiden 14'ü tutuklandı, 47'si halen gözaltında. HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Polisler kentte resmen terör estiriyor. 25 yaşlarında kimi polisler sınırsız yetkilerle donatılmış gibi her türlü hak ihlalini yapmaktan çekinmiyor” diyerek baskılara tepki gösterdi.


MA'nın haberine göre; Urfa'da 10 günde Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Patisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), TJA ve Barış Anneleri'ne yönelik polis baskınlarında 95 kişi gözaltına alındı. 27 Kasım günü sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı polis baskınlarında 26 kişi gözaltına alındı. 29 Kasım günü Urfa’nın Birecik ilçesinde yapılan ev baskınlarında biri muhtar 7 kişi gözaltına alındı. 5 Aralık tarihinde yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 6 Aralık tarihinde HDP Urfa İl binasına yapılan polis baskını ile aralarında HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Aynı günün akşamında yapılan ev baskınlarında ise 9 kişi gözaltına alındı. 7 Aralık tarihinde ise Urfa’nın Akçakale ilçesinde biri kadın 3 kişi gözaltına alınıp, tutuklandı.


95 GÖZALTI 14 TUTUKLAMA


10 günde yapılan operasyonlarda toplam 95 kişi gözaltına alınırken, 14 kişi örgüt üyeliği iddiası ile tutuklandı, 34 kişi ise serbest bırakıldı. Halen 47 kişinin gözaltında tutulduğu baskınları değerlendiren HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, operasyonların partinin seçim çalışmalarını engellemek amacıyla yapıldığını söyledi. Urfa’da partilerine dönük psikolojik baskıların olduğunu belirten Öcalan, son zamanlarda bu baskıların sıklaştığını dile getirdi. Öcalan, AKP’nin baskıcı politikalarına karşı direnebilen tek kalenin HDP olduğunu, iktidarın bu kaleyi düşüremediği için gözaltı ve tutuklamalara hız verdiğini aktardı.


‘DİRENİŞİN YAYGINLAŞACAĞINDAN KORKUYORLAR’


Demokratik çözüm ve barış sürecinin rafa kaldırılması ile ülkede baskıların yaşandığını dile getiren Öcalan, son 3 yılda milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve binlerce üyelerinin gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlattı. Son dönemde tecrit karşıtı yapılan açlık grevlerine yönelik baskılara değinen Öcalan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecridin son bulması için DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eyleminin toplumda bir karşılık bulmaması için gözaltı ve tutuklamaların sıklaştığını ifade etti. Tüm bakılara rağmen tecride karşı başlatılan direnişi daha da büyüteceklerini aktaran Öcalan, “Bu direnişin büyümesinden korktukları için en ufak bir hareketliliği bastırmaya dönük politika izliyorlar” dedi.


‘HALKIN DİRENİŞİNİ GÖRECEKLER’


İktidarın tükenmişlik sendromu içinde olduğunu dile getiren Öcalan, “İktidar bu tükenmişliğini HDP’ye baskı uygulayarak aşmaya çalışıyor. Ancak bunlar beyhude çabalardır. Ne kadar baskı uygularlalarsa uygulasınlar, buna karşı karşılarında halkın direnişini görecekler. HDP’nin yerine başka bir parti olsaydı, bu baskılara dayanamazdı. HDP gücünü halktan aldığı için bu baskılar karşısında direnebiliyor” diye konuştu.


'25 YAŞINDAKİ POLİSLER SINIRSIZ YETKİLERLE DONATILMIŞ’


Geçtiğimiz günlerde il binalarına yapılan polis baskını esnasında valilik yetkilileri ile görüştüğünü aktaran Öcalan, “Valilik yetkilileri polisin bu tavrından haberleri yokmuş gibi davrandılar. Son dönemde Urfa’da görevlendirilen polisler kentte resmen terör estiriyorlar. 25 yaşlarında kimi polisler sınırsız yetkilerle donatılmış gibi ve her türlü hak ihlalini yapmaktan çekinmiyorlar” şeklinde konuştu. Bu baskı atmosferinde ülkenin tam bir polis devletine dönüştürüldüğünü dile getiren Öcalan, “Bizler bu baskılara kolay kolay boğun eğecek değiliz. Bu yüzden ne yaparlarsa yapsınlar direnmeye devam edeceğiz ve kazanan mutlaka biz olacağız” diye kaydetti.
Editör: Haber Merkezi