DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Ülkede bu kadar sorun yaşanırken Meclis’in tatile girmesinin “var olan tıkanıklığı büyütmek” anlamına geldiğini belirten HDP’li Semra Güzel, “Bu yaz dönemi bizim açımızdan örgütlenme ve örgütlülüğü büyütme olarak geçecek. Yerelden merkeze örgütlenmeye ihtiyaç var” dedi.


JINNEWS'in haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Demokratik siyasetle faşizmi yıkalım, Türkiye'yi demokratikleştirelim" şiarıyla 14-15 Temmuz’da Diyarbakır Bölge Konferansı’nı düzenledi. Konferansta, ülkenin iç ve dış siyaseti tartışılırken, tecrit, yaşanan tıkanmalar ve çözümsüzlükler masaya yatırıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, konferansta yürütülen tartışmalara ve sonuca ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Konferansta genel olarak tecrit ve dış politika başlıklarının öne çıktığını belirten Semra, siyasi parti olarak eksikliklerinin konuşulduğunu aktardı. Yaşanan sorunların bir kısmının kendi eksiklikleri olduğunu kaydeden Semra, “Bir kısmı ise ülke gündeminden kaynaklanıyor. Yaşadığımız sürecin çatışmalı bir süreç olması, faşizmin kurumsallaşması ve derinleşmesinden kaynaklı olduğunu da söyleyebiliriz. Bunun üzerine aslında 3’üncü yol çizgisi olan HDP’nin demokratikleşme yönünden nasıl bir yol ve yöntem ortaya koyması gerektiğini de tartıştık. 3’üncü yol, kutuplaşmış iki yol değil, aslında halkları, fikirleri ve bütün demokratik kitleleri bir araya getirebilmenin yoludur. Bu HDP çizgisinde ortaya çıkabilecek bir yoldur. HDP’nin kuruluş fikriyatında da bu 3’üncü yol çizgisi vardır” diye konuştu.


‘Yerelden merkeze doğru bir örgütlülük sağlanmalı’


Kapitalist bir sistemde yaşamanın topluma yansımalarının olduğunu dile getiren Semra, konferansta bunun kadın boyutunu değerlendirdiklerini söyledi. Örgütlülüğü güçlendirme ve halkla bir araya gelebilme durumunu sağlayabilme konusunda pratiğe geçmeleri gerektiğini dile getiren Semra, “Yerelden merkeze doğru bir örgütlülük sağlayabilmeliyiz. Böyle bir durumda daha sağlıklı bir örgütlülük ortaya çıkacaktır. Eğitim konusunda eksiklerimiz var, bu konferansta da açığa çıktı. Eğitim akademilerini oluşturmamız ve parti tüzüğünden başlayarak eğitimler almamız gerektiği konusunda bir karar da çıktı ortaya. Demokratik ittifak çerçevesinde çalışmalarımızı yürütürsek örgütlülüğümüz de büyüyecektir” dedi.


‘Kadınlar olarak 5 aylık bir planlama önümüze koyduk’


Ülkede bu kadar sorun yaşanırken, Meclis’in tatile girmesinin de doğru olmadığının altını çizen Semra, “Bir tatile ihtiyacımız yoktu, bu kadar siyasal sorun varken tatil bizim neyimize? Şu an hem Başur’da hem Rojava’da bir savaş süreci var, siyasal kriz var, ekonomik kriz var. Bunların hiçbiri çözülmemişken tatile gitmek tıkanıklığı büyütür. Bir an önce halkın taleplerini dikkate alarak savaşı değil, barışı savunmamız ve barış mücadelesini yürütmemiz gerekiyor. Biz HDP olarak tatile girmiyoruz. Bu 3 aylık süreci çalışmaları yürüterek geçireceğiz. Savaş politikalarına, asimilasyona, kadın cinayetlerine, emek sömürüsüne karşı mücadele etmeye ve halka gitmeye devam edeceğiz. Kadınlar olarak da zaten 5 aylık bir planlama önümüze koyduk ve bu yaz dönemi bizim açımızdan örgütlenme ve örgütlülüğü büyütme olarak geçecek” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi