Önder, Demirtaş’a karşı kullanılmak istenen fotoğrafların çözüm sürecindehükümet tarafından ‘Barış umudunun fotoğrafları’ diye servis edildiğini söyledi

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan’ın HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı kriminalize etmek için kullandığı çözüm süreci fotoğrafları hakkında konuştu. Önder, “Medyada Kandil fotoğrafları bir suç delili gibi kullanılıyor. Bunlar, o günlerde ‘Barış umudunun fotoğrafları’ diye servis edilmişti” dedi. Önder, “İmralı fotoğraflarını devlet çekti. O fotoğraflar bizatihi hükümet ve hükümete yakın kurumlarca servis edildi” dedi. Yapılanı ‘siyasi ahlaksızlık’ olarak tarif eden Önder, fotoğrafların şu anda suç gibi gösterilmesinin ilerideki barış umudunu dinamitlemek anlamına geldiğini de vurguladı. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın gerçekleştirdiği söyleşide Önder, HDP önündeki barajın sadece yüzde 10 barajı olmadığını, taşınmasına karar verilen sandıkların hemen hepsinin HDP’nin birinci parti olarak çıktığı sandıkla olduğunu, seçim çalışmalarının engellendiğini, gözaltı ve tutuklanmaların yaşandığını söyleyerek, en önemlisinin Cumhurbaşkanı adaylarının tutuklu olması olduğunu ekledi.
Önder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Demitaş’a yönelik ithamlarını da yanıtladı. Önder, şunları söyledi: “Bilinçli olup olmamasının ötesinde bu, çok ahlak dışı bir yöntemdir. Selahattin Bey’le eşit koşullarda tartışmayı seçmelidir. Selahattin Bey sahipsiz değildir. Biz hepimiz Türkiye’de bize oy vermeyenler de dahil yüz binlerce kişinin kalbinde yeri olan belki tek liderdir. Kendi çeperinin dışındaki insanların saygısını kazanabilen ender liderlerden biridir. Medyadaki kampanyaya baktığınızda Kandil fotoğrafları bir suç delili gibi kullanılıyor. Zerrece ahlaktan nasipleri olsa bunun devlet ve hükümetle varılan bir mutabakat sonucu olduğunu görürler. Bu fotoğraflar, bugün zift atan medya tarafından o günlerde ‘barış umudunun fotoğrafı’ diye servis edilmişti.”

‘İkinci tura kalacağız’

Önder, toplumun ferasettin Demirtaş’ı ikinci tura taşıyacağını, Demirtaş’ın ikinci tura çıkmaması durumunda tutumlarına dair şunları söyledi: “Selahattin Bey dışındaki siyasetçiler çok sıkıcı. Türkiye genç düşünen, genç yaşayan bir ülke. Cezaevinden bir ketılla, bir bağlamayla doğurduğu bir rüzgârı düşünün, bir de böyle bir adayın dışarıda olsaydı yapabileceği etkiyi düşünün. Bugün yaşadığımız zorlamalar belki ikinci tura kalmasının önünde engel olabilir. İşte o zaman kim bize nasıl yaklaşmışsa aynıyla mukabele etmek olacak. Biz ikinci tura kalacağız, çok büyük bir ihtimaldir. Bu türlü çeşitlerle engellenirse kim bize nasıl yaklaşmışsa misliyle karşılık görür.”

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi