DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Sur Belediyesi, ilçenin 5 yıllık stratejik planını hazırlamak için çalışma başlattığını duyurdu.
Sur Belediyesi, 2019-2024 yıllarındaki çalışmaların yönünü belirleyecek olan stratejik plan hazırlıyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, stratejik plan çalışmaları kapsamında oluşturulan Stratejik Plan Hazırlama Komisyonu, ilk toplantısını yaparak çalışma planını ortaya çıkardı. Belediye birimleri ile yapılacak toplantılarda, tüm personellerin önerileri alınacak. Sur içinde yaşayan yurttaşlarla Sur’un tarihi mekânlarında “avlu buluşmaları” adıyla, ilçeye bağlı mahallelerde yaşayan yurttaşlarla da “köy meydanı buluşmaları” adıyla çeşitli toplantılar yapılacak. Kentteki sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile bir araya gelinerek görüş ve önerileri alınacak.


5 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR


Sur Belediye Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir’in de yer alacağı stratejik plan hazırlık çalışmalarının 5 ayda tamamlanması hedefleniyor. Stratejik plan tamamlandıktan sonra Sur Belediye Meclisi’nde tartışılıp onaya sunulacak.


AMAÇ KATILIMCI HİZMET


Sur Belediyesi, amaçlarının, geniş bir katılım ve kolektif bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkacak olan stratejik planı çerçevesinde belediye hizmetlerini katılımcı, planlı, sistemli ve verimli bir şekilde yürütmek olduğunu açıkladı. ( MA )
Editör: Haber Merkezi