URFA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; İçişleri Bakanı, HDP'li milletvekillerinin Halfeti'ye girmesini yasakladı. Doğduğu köye alınmayan HDP'li Milletvekili Ömer Öcalan'ı ilçe girişinde barikatla durduran polisler, Öcalan'a bakanlığın talimatını sözlü olarak aktardı.
MA'nın haberine göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamasını engellemek için polis ve asker İçişleri Bakanlığı talimatı ile Halfeti ve Öcalan'ın doğduğu Amara (Ömerli) mahallesini ablukaya aldı. Günler öncesinden başlayan polis, asker ablukası kapsamında mahalleye kimse bırakılmazken, mahalle içinde de ev ev gezen askerler “yabancı” aradı. Mahallelileri de “yabancı” kimseyi evlerine almamaları doğrultusunda tehdit eden askerler, mahalleye açılan 3 yolu barikatlarla kapattı.


Dün doğduğu Amara'ya gitmek isteyen Öcalan'ın yeğeni HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da bakanlık talimatı ile mahalleye alınmadı. Sonrasında ilçeye giden vekil Öcalan, ilçe girişinde engellendi. Bugün Birecik tarafındaki Sütverek mahallesinden Halfeti'ye geçmeye çalışan HDP’li Öcalan, ilçe girişinde TOMA, zırhlı araçlar ve çok sayıda polis tarafından kurulan barikatta durduruldu.


Polisler Öcalan'a İçişleri Bakanı'nın talimatı olduğunu ve hiçbir HDP'li milletvekilini ilçeye almayacaklarını iletti. Barikatın önünde beklemeye devam eden Öcalan, Urfa Valiliği ile görüşmeye çalışıyor.


'İKAMET ETTİĞİM KÖYE BİLE GİREMİYORUM'


Yaşanan durumu “devlet terörü” olarak niteleyen Öcalan, “Kendi ikamet ettiğim köye bile girişim engelleniyor. Bu durum iktidarın geldiği noktayı gösteriyor” dedi. Telefonla Vali ve diğer yetkilerle görüşmek için aradığında kimsenin telefonuna çıkmadığını dile getiren Öcalan, devlet yetkililerinden bir muhatap bulamadıklarını söyledi. Urfa Emniyet Müdürü Yardımcısının geldiğini ancak ne O’nu ne de başka bir karakol komiserini muhatap almadıklarını dile getiren Öcalan, “Urfa Valisi telefonlarımıza çıkana kadar burada beklemeye devam edeceğiz” dedi.


Devletin tutumunu kınayan Öcalan, herkesin bulunduğu her yerde Öcalan’ın doğum gününü kutlaması yönünde çağrıda bulundu.
Editör: Haber Merkezi