ANKARA - Meclis'te AKP Milletvekili Salih Cora ve korumaları, HDP’li vekillere hakaretler ederek saldırı girişiminde bulundu. HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, kendisine yumruk atmaya çalışan AKP’li Salih Cora’nın olay yerinden kaçtığını söyledi.


Meclis ana binasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Toplantısı ardından salondan çıkmaya çalışan vekillerin yolu AKP'li vekillerin ve bakanların korumaları tarafından kesildi. Duruma tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Biz vekiliz, burası halkın Meclisi, neden yolumuzu kapatıyorsunuz” dedi. Bunun üzerine AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, HDP’li vekiller Alican Önlü ve Tuma Çelik’e hakaret etti. AKP’li vekilin korumaları ise vekillere saldırdı. AKP’li Salih Cora’nın HDP’li milletvekillerine yumrukla saldırdığı görüntülere de yansıdı.


'DİYALOG KURMAYA TAHAMMÜLLERİ YOK'


Yaşanan olayın ayrıntılarını HDP’li Tuma Çelik Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun etrafındaki insanlarla fotoğraf çektirdiğini bu nedenle geçiş noktalarının kapatıldığını ve gerginliğin bu yüzden çıktığını ifade etti. Çelik, “Bizim milletvekili arkadaşlarımızın geçişini engellediği için arkadaşlarımız sakin bir üslup ve nazikçe neden geçişlere izin verilmediğini sordu. Birinci noktada sorun olmadı. İkinci geçiş noktasında önümüzün tekrara kapatıldığını gördük. Tekrar nazikçe uyardık. Orada AKP’liler nazik olmayan hatta hakaretvari bir şekilde yaklaştılar. Bir tanesi kaba bir söz kullandı. Ben de saygılı olmaları yönünde uyardım. Bu sırada AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora yumruk salladı. Yumruk bana değmedi. Araya insanlar girdi. Çok saygısız bir durum. Onların kişiliğini ortaya koyuyor. Konuşmaya, diyalog kurmaya tahammülleri yok. Fakat her şeye rağmen bir vekil, temsilci ve hatta insan olduklarını bile unutmuşlar” ifadesinde bulundu.


‘CORA KAÇTI, GÖREVLİLER ÖZÜR DİLEDİ’


Saldırının ardından AKP’li Cora’nın kaçtığını ve oradaki görevlilerin kendisinden özür dilediğini dile getiren Çelik, AKP’den resmi olarak bir özrün gelmediğini belirtti. Çelik, “Onu muhatap alıp gündem yapmayı bile gerek görmüyorum” diye konuştu.


HABERLERE TEPKİ: CEVABI HUKUKİ OLARAK VERECEĞİZ


Saldırının ana akım medya tarafından “HDP’liler AKP’lilere saldırdı” şeklinde servis edilmesine tepki gösteren Çelik, “Bunu yadırgamıyorum. Bugün Türkiye’de basın diye önümüze gelen paçavralar, gazetecilik yapmıyorlar, insanları bilgilendirme amacı gütmüyorlar. İktidarın propagandasını yalanlar da ekleyerek yapıyorlar. Meclisi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Cevabımız onların yaklaşımı biçiminde değil, insani, hukuki olarak vereceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi