DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP’nin “Darbeye karşı demokrasi" yürüyüşçüleri Diyarbakır’a ulaştı. HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyiş sürerken Diyarbakır’ın Bismil ilçesine giriş yapan HDP’li heyete polis gazlı müdahalede bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’ya başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün Hakkari kolu, Van ve Tatvan’ın ardından, Bitlis kent merkezine ulaştı.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve çok sayıda milletvekilinin de aralarında bulunduğu yürüyüş kitlesi, Bitlis’te çiçekler ile karşılandı. Kent merkezinde polisin tüm sokakları abluka altına alıp kapatmasına rağmen, halk HDP’lilerin konvoyunu büyük bir coşku ile karşıladı. HDP’liler halk tarafından alkış ve zılgıtlarla desteklendi. HDP’nin konvoyu, il binası önünde halkla buluştu. Burada bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, yürüyüş kolu adına kent halkına ilgilerinden dolayı teşekkür etti. HDP konvoyu buradan ayrılarak, Batman’a doğru hareket etti.

KOZLUK VE BEKİRHAN BELDESİ: HALK YOLLARA İNDİ

Batman’a hareket eden yürüyüş konvoyu ilk olarak Kozluk ilçesinde büyük bir coşku ile karşılandı. HDP Kozluk ilçe binası önünde halkla buluşan heyet, buradan Bekirhan Beldesi’ne geldi. Belde askeri araçlar ile ablukaya alınmasına rağmen halk yollara inerek konvoyu karşıladı. Burada askerlerin tüm engellemelerine rağmen HDP’liler araçlarından inerek halkla buluştu.

BATMAN: YÜRÜYÜŞ DEMOKRASİ GETİRECEK

Konvoy, Bekirhan Beldesi’nin ardından, Batman kent merkezine geldi. Kent girişinde polis engellemesine rağmen HDP’liler HDP Batman İl binasına geldi. Partinin il binası önünde kent vekili Feleknas Uca bir konuşma yaptı. Uca, yürüyüşün amacına değinerek yürüyüş ile Türkiye halklarına demokrasi getireceklerini söyledi. Konvoyun şehir merkezinden geçişi sırasında çevredeki yurttaşlar tarafından zafer işaretleri ile selamlandı.

DİYARBAKIR

Konvoy bir sonraki durağı olan Diyarbakır’a ulaştı. HDP’nin bugün ki program saatinden önce polisin il binası ve kentin belli noktalarında aldığı yoğun güvenlik önlemi dikkat çekti. Hakkari kolunun açıklama yapacağı HDP Diyarbakır il binasına çıkan 4 yol polis bariyerleri ile kapatıldı. İl binasına sadece il ve ilçe eşbaşkanları ile meclis üyelerinin girişine müsaade edilirken, yönetici ve yurttaşlara izin verilmedi. İl binasına alınmayan yönetici ve yurttaşlar il binasını çevreleyen polis bariyerlerinin dışında bekledi. İçeri alınmayan HDP’liler bariyerlerin dışında zılgıt çekerek durumu protesto etti. Bu durum il binasında bekleyen HDP’liler tarafından “Berxwedan Jiyane” sloganları ile protesto edildi. HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen kitle, Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekti.

BİSMİL’DE MÜDAHALE

HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyiş sürerken Diyarbakır’ın Bismil ilçesine giriş yapan HDP’li heyete polis gazlı müdahalede bulundu. Polisin gazlı müdahalesine rağmen, konvoy Bismil’de büyük bir çoşku ile karşılandı. Tüm engelleme ve saldırılara rağmen Bismil’de halkla buluşan HDP’liler, buradan ayrılarak Diyarbakır’a doğru yola koyuldu.

HDP Diyarbakır il binası önünde toplanan kitle direniş türküleri ile heyeti bekliyor.

(MA)
Editör: Haber Merkezi