HABER MERKEZİ – HDP, “Demokratik Mücadele Programı”nı 1 Eylül’de 8 merkezde gerçekleştireceği “Barış zinciri” eylemleriyle sonlandıracak. HDP, 31 Ağustos’ta tüm siyasi partiler ve toplumun kesimlerine yönelik çağrıların yer aldığı “Barış Deklarasyonu” açıklayacak.


Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Haziran’da kamuoyuna duyurduğu “Yeni Dönem Strateji Tutum Belgesi” kapsamında üç aşamalı “Demokratik Mücadele Programı”nın finaline geldi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Van, Adana, Antalya, Ankara ve Urfa’da “Barış zinciri” eylemleriyle kampanyanın finali gerçekleştirilecek.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’in haberine göre HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan İstanbul’da, Mithat Sancar Ankara’da, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven Diyarbakır’da, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz Adana’da, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır Urfa’da gerçekleştirilecek final eylemlerine katılacak.

Eş Genel Başkanlara partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile milletvekilleri eşlik edecek.

Final eylemleri öncesi ise 31 Ağustos’ta HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Meclis’te bütün siyasi partiler ve toplum tüm kesimlerine çağrıların yer aldığı “Barış Deklarasyonu” açıklayacak.

İstanbul

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Barış zinciri” eylemi, emek, barış ve demokrasi örgütleriyle birlikte Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirilerek. Eylem kapsamında Kadıköy İskele’de açıklama yapılması planlanıyor.

Ankara

Burada emek ve demokrasi güçleri ile birlikte IŞİD’in bombalı saldırı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandığı Ankara Gar’ı önünde “Barış zinciri” oluşturulacak ve kitlesel açıklama yapılacak.

Van

Van’da diğer Kürt illerinin katılımıyla Kale Parkı önünde “Barış zinciri” oluşturulacak ve Kurtuluş Parkı’na doğru yürüyüş gerçekleştirilecek.

Urfa

Urfa’da da demokrasi güçleriyle birlikte Abidiye Parkı’ndan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne uzanacak olan “Barış zinciri” oluşturulacak.

Diyarbakır

Eylemlerin bir diğer önemli merkezi Diyarbakır’da ise Dağkapı’dan Urfa Kapı’ya “Barış zinciri” oluşturulacak. HDP, 8 merkezde gerçekleştireceği eylemlerde, ayrıca balonlar uçuracak
Editör: Haber Merkezi