DİYARBAKIR - HDP’nin 2015’teki mitingine yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitirenler anıldı. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri nedeniyle 5 Haziran’da Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda organize ettiği “Büyük İnsanlık” mitingine yönelik DAİŞ’in düzenlediği bombalı saldırının 6’ncı yıldönümü. Yapılan yargılama sonucu perde arkası ortaya çıkarılmayan bombalı saldırıda, Ramazan Yıldız, Necati Kurul, Şehmuz Kaçan, Civan Arslan ve Ali Türkmen yaşamını yitirdi, 400’ü aşkın kişi yaralandı.

HDP Diyarbakır İl ve ilçe Örgütü yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, patlamada yaralanan ve yaşamını yitirenlerin yakınları patlamanın yaşandığı alanda anma etkinliği gerçekleştirdi. 

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Anmada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan,  patlamanın üstünden 6 yıl geçmesine rağmen hukuki hiçbir gelişmenin yaşanmamasına dikkat çekerek, patlamada yaralananlara ve yaşamını yitirenlerden üzülerek sabır diledi. Ceylan, bombalı saldırının yapılması için katliamda yer alanlara ve onlara yardım edenlerin yargı karcısına çıkarana dek hukuk mücadelesine devam edeceklerini belirtti. Ceylan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Katliamı yapanlardan bir kaçına ceza verildi. Fakat bombanın patlatılmasına yardım edenlere, göz yumanlara ilişkin bir yargılama olmadı. Bizde katliama sebep olan ve parmağı olan herkesi yargı önüne çıkarana ve hak ettiği cezayı alana dek mücadele edeceğiz.”

BARIŞ VURGUSU 

Katliamda yaşamını yitirenlerin bugün olayın yaşandığı alanda barış ısrarını dile getirmek için bulunduğunu ifade eden Ceylan, ülkede ki barış ve demokrasi mücadelesinden asla geri adım atmayacaklarını söyledi. 

Yapılan konuşmanın ardından katliamın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı. 

(Haber MA- Fotoğraf- Video Ötekilerin Gündemi)

Editör: Haber Merkezi