ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” sloganıyla Hakkari’den Ankara’ya başlattığı yürüyüş bugün Van ve İstanbul ile devam ediyor. Van'daki program kapsamında 2 Nisan Caddesi’nde yürüyüş yapan HDP'liler polis engeli ile karşılaştı.  Milletvekilleriyle birlikte yürüyen grubun önünü barikatlarla kapatan polis, slogan atan kitleye müdahalede bulundu. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kalabalık müdahaleye rağmen 2 Nisan Caddesi’nden partinin il binasına kadar yürüdü.

Partinin il binasında açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Van’da güzel bir havayla karşılaştık. Engellemeler de vardı, ancak bir şey söyledik yürüyüşe başlarken, demokratik haklarımızı kullanırken kararlı, halkımızı koruyan, demokratik olgunluğu elden bırakmayan bir tarz takip ediyoruz. Bizim amacımız adalet, özgürlük, demokrasi isteğini halkımızla paylaşmak. Bu istekleri dalga dalga Türkiye’nin her tarafına yaymak, Hakkari’den başladık, Edirne’ye kadar özgürlük türküsünü söylemeye başladık" dedi.

Partilerine sık sık saldırılar yapıldığını dile getiren Sancar"Devletin ve iktidarın saldırılarına rağmen, bir çok alanda kazandık, kazanmaya devam edeceğiz. Bu yürüyüşü başlattık. Çünkü Türkiye’de faşizm gittikçe kamulaşıyor. AKP-MHP iktidarı kendisinden başka bir ses çıkmasın istiyor” ifadelerini kullandı.



HDP bugünkü program kapsamında İstanbul'da Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve beraberindeki milletvekilleri, STK ve parti üyeleri ile birlikte saat 19.00'da Esenyurt Meydanı'nda halka buluşacak.

Van'da ise HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar beraberindeki milletvekilleri, STK ve parti üyeleri ile birlikte Van Barosu ve çeşitli STK'ları ziyaret ederek daha sonra mahalleleri gezerek yürüyüşe devam edecek. (T24)
Editör: Haber Merkezi