TEKİRDAĞ- HDP’nin Tekirdağ’da düzenlediği “Demokrasiye Çağrı” mitingi tüm engellemelere rağmen büyüm bir coşkuyla başladı. Miting alanına akın eden yurttaşlar, çalınan müzikler eşliğinde halay çekiyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Eski Belediye Meydanı'nda Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın da katılımıyla düzenlediği "Demokrasiye Çağrı” mitingi başladı. Miting alanı ve çevresindeki yol ve kavşaklar, partinin flamalarıyla süslendi. Mitinge, İstanbul ve Tekirdağ’ın yanı sıra Edirne’den de birçok kişi otobüs ve araçlarla konvoy halinde katılım sağladı. 

Mitinge, HDP Milletvekilleri Zeynel Özen, Erdal Aydemir, Dilşad Kaya, Abdullah Koç, Hasan Özgüneş, Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu, HDP Parti Meclis (PM) üyeleri ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri de katıldı. 

ENGELLEME RAĞMEN 

Miting alanına gelen yurttaşlar, jandarmanın kurduğu barikatlarda Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulamasından geçirildi. Alanda bulunan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ferhat Encü, uygulamaya ilişkin jandarmadan mahkemenin kararını göstermesini istedi. Jandarmanın gösterdiği kararda GBT uygulamasına dair ifadeler yer almazken Encü, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu belirtti. Encü, “Burada yapılan uygulamaya dair ellinizde herhangi bir karar olmamasına rağmen bu uygulamayı keyfi bir şekilde uyguluyorsunuz. Bu yöntemle yurttaşların mitingimize katılmasının önüne geçmeye çalışıyorsunuz. AKP mitinginde neden aynı uygulamayı yapmıyorsunuz? Tamamen caydırmaya yönelik bir politika yürütüyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi. 

Encü’nün tepkisi üzerine jandarma mahkemeden “yeni” bir karar çıkaracaklarını söylemesi dikkati çekti. 

Engellemelere rağmen yurttaşlar çalınan şarkılara eşliğinde halaylar çekti. 

Ayrıntılar geliyor… 

(Kaynak: MA 

Editör: Haber Merkezi