BİTLİS ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- HDP Bitlis İl Eş Başkanı Rumet Dursun, 23 Ocak'ta yapılacak olan ‘’Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’’ seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. 

"HDP’nin desteklediği aday’’ söylemine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Dursun,  "23 Ocak'ta yapılacak olan ‘’Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’’ seçimlerinin şimdiden başarılı geçmesini temenni ediyoruz. HDP Bitlis İl Eş Başkanlığı olarak açıkça belirtmek isteriz ki, yapılacak olan seçimlerde herhangi bir adayı desteklemiyoruz. Tüm adayların eşit, adil ve demokratik bir ortamda yarışmalarını ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan seçimlerin tamamlanmasını arzu ediyoruz.

Esnaflar arasında birkaç aday için ‘’HDP’nin desteklediği aday’’ söylemi gerçeği yansıtmamakla beraber böyle bir tutum içerisinde olmamız söz konusu dahi olamaz. Tüm adaylara eşit ve tarafsız olduğumuzu belirtmekte fayda görmekteyiz.

Tüm adayların STK olmanın bilinci ve sorumluluğunda hareket ederek esnaf ve toplumun menfaatini gözeterek hareket edeceklerine dair inancımız tamdır.

23 Ocak'ta yapılacak olan seçimlere katılacak olan tüm adaylara başarılar diliyoruz." 

Editör: Haber Merkezi