DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP’nin, Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda Pazartesi günü düzenleyeceği miting için valiliğe yaptığı başvuru kabul edildi. Tertip komitesi, miting için tüm hazırlıkların bittiğini belirtti.

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 22 Temmuz Pazartesi günü “Onurlu barış için demokratik çözüm” şiarıyla İstasyon Meydanı’nda yapacağı miting için valiliğe yaptığı başvuru kabul edildi.


17 İLÇEDE HAZIRLIK


Diyarbakır ve ilçeleri ile bölge illerinde katılımın sağlanacağı miting hazırlık tamamlandı. Diyarbakır’ın merkez Kayapınar, Bağlar, Sur, Yenişehir ilçelerinin farklı noktalarına asılan pankartlar ve billboardlara asılan afişlerle, yurttaşlar mitinge davet edildi. 4’ü merkez, 13’ü kırsal olmak üzere 17 ilçe ve bağlı mahallelerde çalışma yürüten HDP milletvekilleri ve yöneticileri, esnaf ve yurttaşları ziyaret ederek miting broşürleri dağıttı. Yurttaşlar tarafında sıcak ilgiyle karşılanan HDP’liler, savaşa karşı barış sesinin yükselmesi için esnaf ve yurttaşları mitinge katılmaya davet etti.


Pazartesi günü saat 17.00’de yapılacak mitinge, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek katılacak. Ayrıca mitingde, Çarnewa ve Koma Azad da ezgileriyle sahne alacak.
Editör: Haber Merkezi