ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için tahliye başvurusu yapıldı.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, sağlık durumuna dikkat çekerek, tahliye başvurusunda bulundu. Demirtaş'ın avukatlarından Cahit Kırkazak, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.


Avukatların konuya ilişkin açıklaması şöyle: “Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan Çarşamba günü kapsamlı bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada, korona virüs salgınıyla ilgili çeşitli veriler paylaşmıştır. Bu verilerden bazıları, virüs nedeniyle yoğun bakımda olan hastaların yüzde 63'ünün, yaşamını yitirenlerin de yüzde 69'unun hipertansiyon hastası olduğu şeklindedir.


Müvekkilimiz Selahattin Demirtaş'a, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Hipertansiyon tanısı konulmuştur. Daha önce solunum ve kalp rahatsızlıkları sebebiyle ameliyat da geçiren Demirtaş'ın bu hastalıkları devam etmekte, kendisi çeşitli ilaçlar kullanmaktadır. Dolayısıyla Demirtaş, Bakan Koca'nın açıkladığı hayati risk grubundadır. Bu nedenle, 6 yıldır süren ve kendisinin şüpheli bile olmadığı soruşturma dosyasındaki tutukluluğunun kaldırılması amacıyla dün (2 Nisan Perşembe) kendisi için tahliye başvurusu yapılmıştır."
Editör: Haber Merkezi