DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP’nin “Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız” şiarıyla düzenlediği Amed İl Kadın Konferansı başladı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü’nün "Umut ve cesaretle örgütlenelim, faşizmi yenelim" şiarıyla organize ettiği iki günlük konferans başladı. HDP Amed İl Kadın Konferansı, “Özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız” temasıyla parti binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Konferansa HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri katıldı.


Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren kadınların anısına saygı duruşunda bulunmasıyla başlayan konferansta önce Divan Kurulu belirlendi. Divana HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, HDP PM Rabia Tekas ve TJA aktivisti Zekiye Güler seçildi.


‘MÜCADELEMEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’


Açılış konuşmasını yapan Hülya Alökmen Uyanık, sözlerine 5 Ocak 2015'te Şırnak'ın Silopi ilçesinde ve 9 Ocak 2013'te Fransa'nın Paris kentinde katledilen kadınları anarak başladı. Yine tutuklu kadın siyasilere selam yollayan Alökmen, kadınlar olarak yoldaşlarından aldıkları güç ile mücadelelerini sürdürdüklerini ifade etti.


Konferans, açılış konuşmasından sonra basına kapalı devam ediyor. (MA)
Editör: Haber Merkezi