DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN HABER JINNEWS FOTO:ARZELLA BEKTAŞ - Seçim çalışmalarını büro açılışları ile sürdüren HDP, Diyarbakır’da iki yeni büronun daha açılışını gerçekleştirdi. Bugünkü açılışlarda, İsrail’in Filistin halkına dönük saldırılarına tepki gösterildi. 





Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında bir büro açılışını daha yaptı. “Senle değişir” şiarıyla Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Gevran Caddesi’nde gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışına, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, HDP-DBP il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, TJA ve DTK üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Daha önceki açılışlar müzik eşliğinde gerçekleştirilirken, bu kez dün Filistin halkına dönük gerçekleştirilen katliamdan dolayı sessiz bir açılış yapıldı. Açılış öncesi konuşan DBP İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek, Filistin halkına yönelik katliamı kınadı.



Konuşmanın ardından büro açılışı gerçekleştirildi. Açılış, “Direne direne kazanacağız” sloganı ve alkışlarla sona erdi.


Buradaki açılışın ardından Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi’ne geçen heyet, seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan önce konuşan HDP Diyarbakır İl Örgütü Eşbaşkanı Mehmet Şerif Camcı da, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, Filistin halkına yönelik yapılan saldırıları kınadı.


Konuşmanın ardından büronun açılışı yapıldı
Editör: Haber Merkezi