BİTLİS ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;-  Yeşiltepe “Yeni belediye binasını hastane yapacağız!” Habip Yeşiltepe Tatvan halkı için kış aylarında işkenceye dönüşen devlet hastanesinin ulaşımıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak “Yeni belediye binasını hastane yapacağız” dedi.

HDP Tatvan Belediye Eş Başkan Adayı Habip Yeşiltepe kış aylarında ulaşımın zorlaştığı hastane yoluyla ilgili çarpıcı bir öneride bulundu. Tatvan-Bitlis yolu Rahva mevkiinde, kente uzak bir noktada bulunan hastane hizmete başladığı günden beri vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bitlis NEWS'in haberine göre; Hasta ziyareti için gittiği Tatvan Devlet Hastanesinde konuşan Yeşiltepe, hastanede karşılaştığı her vatandaştan hastanenin uzak olması ve ulaşımın zorluğu konusunda şikayetler aldığını söyledi.

“Halkımızı ölümle burun buruna getirdiler”

Hastanenin uzak olması ve kış aylarının sert geçmesi sebebiyle hastane yolunda kaza riskinin ciddi bir risk olduğunu söyleyen Yeşiltepe “Seçimlerden sonra inşallah halkımızdan hizmet yetkisi aldığımız anda ilkin işkenceye dönen ve insanları ölümle burun buruna getiren bu sorunu çözmek için girişimlerde bulunacağız. Ulaşım, şehir içi olması hasebiyle belediyenin yetki alanında olan bir hizmet, daha rahat ve sorunsuz olması için gerekli düzenlemeleri hızlıca hayata geçireceğiz.” dedi.

“Gerekirse yeni belediye binasını hastane yapacağız”

Hastanenin kent merkezine çok uzakta yapılmasının hata olduğunu dile getiren Yeşiltepe “Belediyenin yetki alanında olmadığı için hizmete başladığımızda belki bu sorunu kendi imkanlarımızla çözemeyiz ancak yeni yapılan belediye binasının sağlık bakanlığına hastane yapılması şartıyla devri için girişimlerde bulunabiliriz. Bina sorunu çözülürse belki halkımız da bu azaptan kurtulur.” dedi.
Editör: Haber Merkezi