İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Hrant Dink Vakfı, e-mail yoluyla ölüm tehditleri almalarına ilişkin yaptıkları açıklama ile yetkilileri görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırarak, "Ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Hrant Dink Vakfı da yaptıkları yazılı açıklamayla 27-28 Mayıs tarihlerinde e-mail yoluyla ölüm tehdidi mesajları aldıklarını duyurdu.

Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’ne tehdit mesajları aldıklarına dair yazılı bir şekilde bilgilendirilme yapıldığı belirtilen açıklamada, “Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor” denildi.

ÇAĞRI                                                                       

Siyasi partileri görev ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısının da yapıldığı açıklamada, “Son dönemde yükseltilmesinde sakınca görülmeyen ırkçı, ayrımcı, nefret dili ancak bu tür korkunç yaklaşımları tetikler, cesaretlendirir, azmettirir. Her vatandaşın eşit, özgür ve adil yaşamasını sağlamak için çalışmak Türkiye’de siyaset yapan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğudur. Oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak ve tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu talihsiz duyuruyu yapmanın da bizim görevimiz olduğu kanaatindeyiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, son olarak “2007’den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye’ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak; tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi saygıyla duyururuz” denildi.

"Hrant Dink Vakfı yalnız değildir"


Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehditleri gönderenlerin bulunarak derhal gerekli cezai işlemlerin başlatılması gerektiğini ifade eden HDP Milletvekili Tuma Çelik, Hrant Dink Vakfı’nın yalnız olmadığını belirtti.

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi içeren bir mesaj gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Irkçı, nefret dilinin son aylarda dört bir yanı sardığına dikkati çeken Çelik, “Bu söylemin yarattığı sonuçları yakın tarihimizde acı deneyimlerle yaşadık. Ne 19 Ocak'ı ne de 19 Ocak'a giden nefret taşlarıyla döşeli o günleri unuttuk. Dün Agos'un ve Hrant Dink'in yargılandığı adliye binaları önünde duyduğumuz ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ sloganı bizlere sadece karanlığı hatırlatır” dedi.

‘CEZAİ İŞLEM BAŞLATILSIN’

İktidara yakın medyanın Türkiye'deki dini önderleri hedef göstermesi ile kiliselere yapılan saldırıların yerini ölüm tehditlerine bıraktığını vurgulayan Çelik, “Türkiye'nin yüz akı kurumlarından biri olan Hrant Dink Vakfı'na yapılan bu tehdit eşit ve özgür yaşama arzusuna karşı yapılmış bir tehdittir. Hepimiz bir güvercinin ruh tedirginliğini yaşıyoruz. İktidar sözcüleri ve yandaşları bu nefret dilini terk etmelidir. Kiliselere saldıranlar, ölüm tehditleri savuranlar bulunarak derhal gerekli cezai işlemler başlatılmalıdır.  Bu nefret iklimini dağıtmak hepimizin görevidir. Hrant Dink Vakfı, Dink Ailesi ve avukatları yalnız değildir” ifadelerini kullandı. (MA)
Editör: Haber Merkezi