ANKARA–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; “Savunma Yürüyüşü” başlatan baro başkanları dünden bu yana Ankara girişinde polis ablukasında. Sabah saatlerinde etrafları iki bariyer ve zırhlı araçlarla kapatılan hukukçuların giriş ve çıkışına izin verilmiyor.
Avukatlık yasası ve baroların seçim sistemini değiştirecek düzenlemeye karşı 19 Haziran’da birçok ilden Ankara’ya “Savunma Yürüyüşü” başlatan avukatlar, başkentte sokulmuyor. Üç gün boyunca yürüyen hukukçular, uğradıkları her il ve ilçede engellemelerle karşılaştı. Dün Ankara girişinde yolları kesilen baro başkanlarının kentte girişlerine izin verilmiyor.


YEMEK VERİLMEDİ 


Dünden bu yana 5 kez müdahaleyle karşılaşan hukukçular, gece de etrafları iki ayrı bariyerle kapatıldı. Abluka altına alınan baro başkanlarının bariyerlerin dışına çıkmasına izin verilmiyor. Avukatların sandalye talebi kabul edilmezken, Ankara Barosu’nun getirdiği yemekler de içeri alınmadı. Gece geç saatlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yağmurluk ve çorba dağıtımına izin verildi.


İHTİYAÇLAR ENGELLENİYOR 


Avukatların tuvalet ihtiyaçlarını karşılamasına dahi izin verilmezken, bu durum fiili gözaltı olarak yorumlandı. Hukukçular, “gözaltında olsak tuvalete giderdik. Bize tuvalete gitmeme cezası kesiyorsunuz", diyerek tepki gösterdi. Hukukçuların direnmesi üzerine bariyerlerle çevrili alana seyyar tuvalet kuruldu.


MASKE CEZASI KESMEYE ÇALIŞTILAR


Polis gece yarısı bekleyen baro başkanlarının yanına giderek, maske takmayanlara ceza kesmek istedi. Tepki gösteren avukatlar, “sizin arkadaşlarınız da takmıyor onlara cezai işlem uygulayın” diyerek, tepki gösterdi.


Baro başkanlarını fotoğraflayan polislere “yazıklar olsun size, reziller. Ceza ile mi yıldıracaksınız. Yeni atraksiyonlar bulun” diye tepkiler yükseldi. Polis tepkiler üzerine geri çekilirken, baro başkanları da saldırgan ve taşkınlık çıkaranları kameraya çekti.


3 BARİYERLE ÇEVRİLDİLER


Baro başkanları sabah ilk ışıklarda alanda temizlik yaparken, polis de iki ayrı bariyerin yanı sıra zırhlı araçlarla ablukayı ağırlaştırdı. Baro başkanları polisler tarafından kurulan 3 bariyerli alanda bekletiliyor. Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı alana girmesine izin verilmedi.


HERŞEYE RAĞMEN GÜLÜMSEYİN


Dün darp edilen Antep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”İyiyim, iyiyiz. Her şeye rağmen gülümseyin” dedi.


Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ise “Haklı olan da meşru olan da biziz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız. Biz bu memleketi sokakta bulmadık” diye belirtti. ( MA)
Editör: Haber Merkezi