Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul için yeni bir dönemin başladığını söyledi.



Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevine başlayan Ekrem İmamoğlu ile ilgili izlenimlerini yazdı. Selvi, "Şimdiden uyarayım. Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın. Uzun bir yolun henüz başında olduğunun, büyük bir geleceğe dönük ilk adımları attığının farkında olan birisi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra Ekrem İmamoğlu’nu izlediğini belirten Selvi, “Saraçhane meydanına toplanan CHP’liler coşkuluydu. İmamoğlu ise tarihi bir anın yaşandığının farkındaydı. Ama zafer sarhoşu değildi. Kucaklayıcı bir konuşma yaptı” ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin, "İmamoğlu ile yeni dönem" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

EKREM İMAMOĞLU İZLENİMLERİ

Bu sıradan bir başarı değil. İstanbul’da artık yeni bir dönem başlıyor. 25 yıl aradan sonra Ankara ve İstanbul, CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilecek. 1989 yılında SHP’li Nurettin Sözen de ANAP’a karşı böyle bir fırsat yakalamıştı. Ama İSKİ rezaleti nedeniyle SHP’nin başarısı Pirus zaferine döndü. Ama 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Erdoğan, AK Parti iktidarına giden taşları orada döşedi. Ekrem İmamoğlu da siyasi kaderini kendi belirleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra Ekrem İmamoğlu’nu izledim. Saraçhane meydanına toplanan CHP’liler coşkuluydu. İmamoğlu ise tarihi bir anın yaşandığının farkındaydı. Ama zafer sarhoşu değildi. Kucaklayıcı bir konuşma yaptı.

“Hiçbir insanımı, hiçbir hemşehrimi ayırt etmeyeceğim. Bana oy versin, vermesin herkesin belediye başkanıyım” dedi. Şimdiden uyarayım. Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın. Uzun bir yolun henüz başında olduğunun, büyük bir geleceğe dönük ilk adımları attığının farkında olan birisi. AK Parti’nin YSK’ya yaptığı iptal başvurusu nedeniyle Ekrem İmamoğlu’nun önünde aşılması gereken engeller duruyor ama büyük fotoğrafa odaklanmakta yarar var. İmamoğlu göreve başladıktan sonra YSK kararıyla mazbatası iptal edilip başkanlığı düşürülürse, büyük bir mağduriyet oluşturacağı hesaba katılmalı. Seçimlerde Türk halkının mağdurun yanında yer alacağı akıldan çıkarılmamalı.

Dün sadece seçimler açısından değil, Türk demokrasisi için önemli bir adım atıldı.

Seçimle gelenin seçimle gittiği ortaya çıktı. “Bunlar seçimi kaybetse de gitmezler” diyenler bir kez daha yanıldı, seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu hak ettiği koltuğa oturdu.

Bir kez daha milli iradenin dediği oldu, sandıktan darbe değil, demokrasi çıktı.

Editör: Haber Merkezi