İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Salgına karşı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiği önerisini yineleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul, ilçe ilçe karantinayla bir çözüme ulaşamaz” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında kentteki salgına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Salgına karşı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiği önerisini yineleyen İmamoğlu, tedbirlerin artırılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, “En az 2 hafta tecrit gerekiyor. İstanbul, ilçe ilçe karantinayla bir çözüme ulaşamaz. Topyekün bir sokağa çıkma yasağı gerekiyor. Bilim Kurulumuzun da önerisiyle en az 2 hafta İstanbul’a bir tecrit süreci yaşatılmalı. Bu şart. Dünya çapında da bizim ölçeğimizde şehirlere baktığımızda, hepsi ‘sıkı tedbirler almalıydık’ diye bizi uyarıyor" diye konuştu.


‘YASAL YOLLARA BAŞVURDUK’


İmamoğlu, bağış toplama tartışmasına değinerek, "Biz vatandaşımızdan bağış almıyoruz mu sanılıyor? Elbette alıyoruz. Bu yasal olarak bize tanımlanan bir şey zaten. Her yerde söyledim. Vakıfbank ve birkaç banka daha usulsüzlük yapmıştır. Yasal yollara başvurduk. Soruşturma açmak istiyorsanız, Ekrem İmamoğlu burada. Açın, hesap versin" dedi.


‘YARDIMLAŞMADAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’


415 bin kişinin İBB'ye yardım için başvurduğu bilgisini de paylaşan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kurduğu İstanbul Vakfı'nı aktif hale getirmek istediklerini belirterek, "Erdoğan’ın kurduğu İstanbul Vakfı var. Biz onu da kullanmak için Valiliğe başvurumuza yaptık. Bu vakfı aktif hale getirmek istiyoruz. Sabırla Valiliğin imzasını bekliyoruz. Hiç kimse bizi yardımlaşma hızımızdan vazgeçiremez. Her gün binlerce aileye yardım yapıyoruz" şeklinde konuştu.

( MA )
Editör: Haber Merkezi