ADIYAMAN - İHD Adıyaman Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle şube binasında “Barışa 1 mum da sen yak” şiarıyla “Barış Nöbeti” tuttu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle şube binasında “Barışa 1 mum da sen yak” şiarıyla “Barış Nöbeti” tuttu. Nöbete Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Kemal Peköz ve kentin demokratik kitle örgütleri dayanışma ziyaretinde bulundu. Nöbette mumlar yakıldı.

Nöbette konuşan HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, İHD’nin insan hakları alanında yaptığı çalışmalara değinerek, “İHD herkes için çok önemli. Hukukun hukuk olmadan çıktığı böylesi bir dönemde İHD’nin çalışmaları daha da değer kazanıyor. Hukuku ararken hukuksuzluğun içinde hukuku aramak zorunda kalıyoruz. Bu mücadeleyi sadece İHD’nin omuzlarına yıkmak olmaz onun için bu mücadelede iHD’nin yanında olacağımızı dile getirmek için buradayız. Yan yana duracağız” dedi.

‘HERKES İÇİN BARIŞ GEREKLİ’

Ardından söz alan İHD Şube Eşbaşkanı Bülent Çınar da, “Hak ihlallerinin yaşanması adına nöbet tutuyoruz. Tarihte sürekli hak ihlalleri yaşandı bunların bir daha yaşanmaması için iktidarın demokratik adımlar atmasını temenni ediyoruz. Demokratik mücadele veren örgütlerin mücadeleleri bu bağlamda anlamlıdır. Barış herksin ihtiyacı. Yaşanan hak ihlallerinin son bulması için barış gereklidir” ifadelerini kullandı.

Nöbet eylemi devam ediyor. (MA)

Editör: Haber Merkezi