ANKARA – "Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı TTB bildirisinin arkasında olduklarını açıklayan İHD Ankara Şubesi, bildiri nedeniyle gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Efrin saldırısına ilişkin “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bildiri nedeniyle Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etti. Şube binasında düzenlenen toplantıya İHD yöneticileri katıldı.

İHD adına açıklamayı okuyan İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Hülya Mendillioğlu, hekimlerin en temel amacının yaşatmak olduğunu, bu nedenle TTB’nin açıklamasını meslek etiği ilkelerine uygun olduğunu ifade etti. Yaşam hakkının en temel hak olduğunu vurgulayan Mendillioğlu, “TTB yapmış olduğu açıklama sebebiyle hedef gösterilmiştir. TTB’liler kurum genel merkezi, evleri ve odaları aranarak gözaltına alınmıştır” diye konuştu.

BİLDİRİ YENİDEN OKUNDU

Gözaltına operasyonunun ardından bazı hekimlerin görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Mendillioğlu, “Yalnızca ülkemizde değil dünyada saygın bir konumda olan TTB yöneticilerinin gözaltına alınması kabul edilemez bir uygulamadır. Bizler insan hakları savunucuları olarak diyoruz ki; tüm TTB yöneticileri serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.

TTB’nin yaptığı açıklamaya katıldıklarını ifade eden Mendillioğlu, TTB’nin yaptığı açıklamayı bir kez daha okudu.
Editör: Haber Merkezi