BİTLİS/ TATVAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-İHD  Bitlis şube 3’ncü olağan kongresini gerçekleştirdi.



İHD Bitlis şube 3’ncü olağan kongresini İHD Bitlis şube salonda gerçekleştirdi. Kongreye, İHD genel başkan yardımcısı Raci Bilici, HDP Bitlis milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı , HDP Tatvan ilçe Eş Başkanı Mustafa Özcan ve STK temsilcileri katıldı.

Kongrede konuşan İHD Bitlis şube başkanı Dr Osman Fatih Şanlı, Kongremizin demokrasiye, kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olmasını temenni ediyoruz ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan İHD Bitlis şube başkanı Dr Osman Fatih Şanlı şunları ifade etti: “Değerli insan hakları savunucuları, büyük hak ihlallerin olduğu bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte başlayan süreçte Türkiye’de en büyük hak ihlallerini yaşadık.Son 2 yıldır yoğunlaşan çatışmalı süreç ve 22 aydır devam eden OHAL rejimi nedeniyle ağır insan hak ihlalleri yaşandı. İnsan haklarının ağır yara aldığını belirtmem gerekiyor. OHAL sürecinde çok sayıda KHK çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası asıl darbe KHK ile kamu emekçilerine, gazetecilere, derneklere, radyolara, televizyonlara, HDP eş başkanlarına ve milletvekillerine, barış Akademisyenlerine, STÖ’lere yapıldı” dedi.

Okunan mali ve faliyet raporlarının ardından tek liste ile yapılan seçimde asıl yönetime  Av Cengiz Aydemir, Engin Başaran, Mizgin Aygül, Hasan Irgat, Celalettin Talay, Sefa Yavuz ve  Av.Çimen Zilan Kaplan Yedek yönetime ise Nevzat Karaman, Emin Kurtye, Av. Seval karaçelik, Diyar Orak, Deniz Özaydınlar, Mehmet Gürbüz ve Ali Ayaz

 

 
Editör: Haber Merkezi