DİYARBAKIR -  İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan,  DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in ve diğer tutukluların açlık grevi eylemine ilişkin Adalet Bakanlığı ile görüştüğünü söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 68 gündür açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in durumunu Adalet Bakanlığı ile yaptığı görüşmeyi İHD Diyarbakır Şubesi’nde basınla paylaştı. Öztürk Türkdoğan, açlık grevleri ve tecride ilişkin dernek olarak yapılan girişimleri basınla paylaştı. Leyla Güven’in ve diğer tutukluların girdiği açlık grevi eylemine dikkat çeken Türkdoğan, tutuklu ve mahpusların daha önce de bu talepte bulunduğunu ve taleplerinin haklı olduğunu belirtti.

‘ADALET BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞTÜK’

Türkdoğan, İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan ve orada bulunan diğer tutuklulara yapılanın hak ihlali olduğuna vurgu yaptı. Türkdoğan, tutukluların vasileri, yakınları, avukatları ile görüştürülmesi gerektiğini, telefon haklarının kullanması gerektiğini ve tüm haklarından yararlanması gerektiğine vurgu yaptı. Türkdoğan, bu duruma ilişkin 10 Ocak günü Adalet Bakanlığı ile görüştüklerini aktararak, “Adalet Bakanlığı’yla düşüncelerimizi paylaştık. Leyla hanımın (Güven) durumunu ve cezaevlerindeki diğer tutukluların durumunu paylaştık. Adalet Bakanlığı bizi dinledi kendi döneminde hiçbir mahpusun zarar görmesini istemediğini belirtti. Kendisi nötrdü fakat pozitif bir adım atılması gerekiyor. Haftasonu Öcalan ile görüşme gerçekleşmesi olumludur ama görüşmelerin sürekli hale gelip rutine bağlanması gerekir” dedi.

‘TALEPLER YERİNE GETİRİLMELİDİR’

Türkdoğan, Leyla Güven ile görüşmek için gittikleri cezaevinde sayım gerekçesiyle görüşme yapamadıklarını söyledi. Türkdoğan ayrıca, açlık grevinde bulunan mahpusların durumunu yakından takip etmek için birçok kurumla ortak çalıştıklarını söyledi. Türkdoğan, “Adalet Bakanlığı ile görüşmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Leyla Hanım bir milletvekilidir ve mecliste sadece HDP değil diğer partilerin de bu durumu dile getirmesi gerekir. Geç olmadan tutukluların talebi dinlenmelidir. Türkiye’deki yasaların herkese adaletli eşit bir şekilde uygulanmasını diliyoruz” dedi. (kaynak MEZOPOTAMYA)
Editör: Haber Merkezi