İSTANBUL- Düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik saldırıların derhal durdurulması talebinde bulunan İHD, Fatih Portakal’a yönelik saldırıyı kınayarak, suç işleyenler hakkında işlem yapılması için yetkilileri göreve çağırdı.


MA'nın haberine göre; İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Fox Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’a yönelik "Birileri çıkmış, portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir? Sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini, bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni" sözlerine ilişkin şube binalarında basın toplantısı yaptı. "Gazetecilere yönelik baskı ve tehditlere son" çağrısıyla yapılan açıklamada, “Fatih Portakal Yalnız değil. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik saldırılara son verilsin” pankartı asıldı.


‘CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEDEDİR’


Basın açıklamasını İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri yaptı. Fatih Portakal’ın, sarf ettiği eleştirel söylemler karşısında Cumhurbaşkanı’nın Portakal’ı tehdit ettiğini ve hedef gösterdiğini belirten Yoleri, “Çeşitli haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Denizli ve Konya’da yaptığı konuşmalarda ‘Kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu, fukarası bir tanesi, çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak’, ‘Birileri çıkmış portakal mıdır mandalina mıdır sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni’ demiş bu sözleri ile suç işlemekle kalmamış, Fatih Portakal’ı hedef göstererek şahsının ve yakınlarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmıştır” diye konuştu.


‘PORTAKAL’A YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ’


Düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik saldırıların son yıllarda daha da arttığını ifade eden Yoleri, şunları söyledi: “Bizzat Cumhurbaşkanı, Anayasa ve devletin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı davranmakta ve bu davranışında ısrar etmektedir. İnsan hakları savunucuları olarak,  anayasa ve uluslararası sözleşmelerle de korunan düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik saldırıların derhal durdurulmasını istiyoruz. Fatih Portakal’a yönelik saldırıyı kınıyor, suç işleyenler hakkında işlem yapılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.  Ve maruz kaldığı bu saldırı karşısında Fatih Portakal ile dayanışma içinde olacağımızı duyuruyoruz.”
Editör: Haber Merkezi