ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/ İSTANBUL – KHK'lerle ihraç edilen emekçiler, bu hafta düzenledikleri eylemde OHAL Komisyonunun mevzuatta yer alan bir yargı mercii olmadığını belirterek kapatılmasını istedi.


Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen emekçiler, bu hafta da işlerine geri dönme talebiyle eylem yaptı. Maltepe Meydanı'nda bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartını açtı.


Eylemde açıklama yapan KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Mesut Mike, KHK’ler ile gerçekleştirilen ihraç işlemiyle genel hukuk değerleri ve ulusal mevzuat gereğince tanınan haklarının yok sayıldığını ifade etti.

Eleştirileri bertaraf etmek adına kurulan OHAL komisyonunun hukuk sistemi içinde bir tarifi bulunmadığını dile getiren Mike, "Komisyon Türkiye’nin hukuk sistemi içinde mevzuatça belirlenmiş bir yargı mercii değildi. Bu durum yasalara ve anayasaya, yargısal işleyişe açıkça aykırıdır. OHAL İnceleme Komisyonuna başvuran kamu emekçileri ne ile suçlandıklarını bilmemektedir” dedi.

Bugüne kadar komisyondan sağlıklı bilgi alınamadığına işaret eden Mike, KHK ile ihraç edilen herkesin işlerine dönünceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Editör: Haber Merkezi