Temmuz 1993’te Sivas’ta, karanlık bir zihniyetin yaktığı ateşle aramızdan ayrılan iki ozan, Metin Altıok ve Behçet Aysan, adlarına verilen ödüllerde bir araya geliyorlar. 25. yıla özel olarak iki dost şairin ödül töreni beraber yapılacak.

Ekim ayında İstanbul’da gerçekleşecek töreninde ödüller kazanan şairlere ayrı ayrı verilecek. Bu yıl Metin Altıok Şiir Ödülü’nün 11’inci, Behçet Aysan Şiir Ödülü’nün ise 23’üncü yılı.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nin düzenlediği Metin Altıok Şiir Ödülü Seçici Kurulu Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Ahmet Telli, Ali Cengizkan, Eray Canberk, Haydar Ergülen ve Şükrü Erbaş’tan, Türk Tabipler Birliği’nin gerçekleştirdiği Behçet Aysan Şiir Ödülü Seçici Kurulu ise Doğan Hızlan, Ahmet Telli, Orhan Koçak, Ali Cengizkan, Cevat Çapan ve Turgay Fişekçi’den oluşuyor.

Aynı zamanda her iki şairin de yayıncısı olan Kırmızı Kedi Yayınevi, Sivas Katliamı’nın 25. yılına dair bir kitabı da okur karşısına çıkartmaya hazırlanıyor.

Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok ve Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan’ın hazırladığı kitapta aydın ve sanatçıların 25. yılda Sivas Katliamı’na bugünden bakışları yer alıyor.

edebiyathaber.net (17 Eylül 2018)
Editör: Haber Merkezi