DİYARBAKIR -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, yeni infaz yasasına ilişkin tepkisini, “AKP-MHP iktidarı, milliyetçi, muhafazakar, Türkçü bir pozisyondan çıkarak tamamen tecavüzcü, hırsız, mafya şebekeleri iktidarı haline geldi" sözleriyle dile getirdi.


MA'nın haberine göre; AKP ve MHP'nin öğrenci, gazeteci, akademisyen, insan hakları savunucusu ve politik tutsakları kapsam dışı bırakarak, Ceza İnfaz Kanunu'nun 70 maddesine yaptığı değişiklikle, cinsel saldırıda bulunanlara, mafya üyelerine, dolandırıcılara, yolsuzluk yapanlara, cinayet işleyenlere tahliye yolu açmasına tepkiler sürüyor. Meclis'te tüm itirazlara rağmen geçirilen düzenlemeye tepki gösteren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, katiller, hırsızlar, tecavüzcüler dışarı çıkarken, siyasi tutukluların salgınla karşı karşıya bırakıldığını söyledi.


'MAFYA ŞEBEKELERİNİN İKTİDARI'


AKP- MHP’nin daha önceki dönemlerde muhafazakar Türkçü bir iktidar gerçeği ile hareket ettiğini söyleyen Bayındır, koronavirüsün özellikle cezaevlerinde tehlike oluşturduğu bir dönemde siyasi tutukları kapsam dışı bırakan bir yasa çıkardığını belirtti. Çocuk istismarcıları, kadın cinayetleri işleyenlerin, suç şebeke ve mafya elemanlarının serbest bırakıldığını dile getiren Bayındır, siyasi tutukluların, gazetecilerin cezaevlerinde ölüme terk edildiğini vurguladı. AKP-MHP iktidarlarının milliyetçi, muhafazakar, Türkçü bir pozisyondan çıktığına dikkat çeken Bayındır, "Tamamen tecavüzcü, hırsız, mafya şebekeleri iktidarı haline geldiler" ifadelerini kullandı.


‘TELAFİSİ OLMAYAN TAHRİBATLAR YAŞANACAK'


"İktidar eliyle serbest bırakılan kişiler eliyle ahlaki, insani, vicdani değerlerden uzak, yozlaşma durumu yaşanacak" diyen Bayındır, toplum da telafi edilemez tahribatların yaşanacağını belirtti. Bayındır, "Gasp hırsızlık, sistematik tecavüz, istismar, faili meçhul cinayetler ile toplum üzerine karabasan gibi çökecektir. Her anlamda tüm değer ölçülerinden refleks tepkilerinden arındırılmış, mutlak teslim alma durumuna getirecektir. Ya da bunlara karşı tarihsel deneyimlerinden de yaralanarak toplumsal onurunu, değerlerini ahlakiliği koruyacak bir mücadele sürecine girecektir. Mevcut durumu değerlendirmek ve bu ölçekte kapsamlı mücadele etmek gerekir" diye konuştu.


‘KENDİ KARANLIKLARINA GÖMME ZAMANIDIR’


Yasa tasarısı Meclis'te görüşülürken AKP milletvekillerinin tutuklu bulunan HDP önceki dönem Grup Başkanvekili İdris Baluken için "Ölsün" dediğini hatırlatan Bayındır, "Nitekim yürütülen meclis tartışmalarında ismi geçen İdris Baluken’e ilişkin 'ölsün' yaklaşımını kişisel olarak ele almamalıdır. Kürt ve demokratik Türkiye halklarına, değerlerine nasıl yaklaştıkları olarak değerlendirebiliriz. Özgürlük, adalet, eşitlik temelinde ahlaki toplumu koruma sorumluluğumuz bulunmaktadır. Böyle olmazsa toplumu çökertecek, yozlaştıracak, bir bütün olarak teslim alıp herkesi canlı bir ölü haline getirecektir. Bu duruma karşı başta Kürt halkı olmak üzere, demokratik değer savunucularının bir araya gelmesi ve buna karşı tarihi mücadele etmesi gerekir. Bu sorumlulukla ve bilinçle AKP-MHP iktidarını, kendi karanlıklarına gömme zamanıdır" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi