ANKARA - İktidar medyasının “tutuklandı” dediği Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun, “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olan ve Esra Hankulu’nun şüpheli ölümünden sonra tutuklanan Ümitcan Uygun’un sanal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan ağabeyi Erol Uygun serbest bırakıldı. "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" suçundan 6 Ağustos'ta gözaltına alınan Uygun, sevk edildiği mahkemece 1 ay “konutu terk etmeme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” şartıyla serbest bırakıldı. 

AA DÜZELTME YAPTI

Dün Erol Uygun'un tutuklanmasına ilişkin iktidara yakın Anadolu Ajansı (AA) tarafından servis edilen haber, saatler sonra ''Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un ağabeyi tutuklandı başlıklı haberimizde 'tutuklandı' ifadesi sehven yer almıştır'' ifadesi kullanılarak düzeltme yapıldı. 

İHA VE DHA SESSİZ KALDI

Öte yandan Erol Uygun'un, “Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama suçundan tutuklandı” haberini servis eden Demirören Haber Ajansı (DHA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA) ise herhangi bir düzeltme yapmayarak, bugün Erol Uygun'un serbest bırakıldığına dair haber servis etti.

(MA)

Editör: Haber Merkezi