İSTANBUL–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun bugün görülecek duruşması öncesi birçok isim desteklerini çektikleri videolarla duyurdu. Bugün de İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından desteğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı dava yarın 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Kaftancıoğlu’na, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama”, ”kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, ”Cumhurbaşkanına hakaret”, ”halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve ”terör örgütü propagandası yapmak” iddialarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis isteniyor.


‘CANAN KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR’


twitter hesabından paylaşan İmamoğlu“Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir” dedi.


Kaftancıoğlu’na ilişkin destek mesajı Ekrem İmamoğlu şu şekilde:


 



"Canan Kaftancıoğlu hem benim hem milyonlarca partilimizin güvenilir yol arkadaşı. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir doktor ve iyi bir dost. Ülke ve millet sevgisine de şahsen tanığım. Bugün, adalet duygusunun yara almayacağı bir sonuçla, Çağlayan’dan ayrılması en büyük temennim."









Editör: Haber Merkezi