İSTANBUL- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Ekrem İmamoğlu, 'Oy meselesini bilmem ama İBB'de ne olduğunu anlattığımda bir avuç insanın tansiyonu bayağı bir düşecek. Oyum düşecek düşmeyecek, öyle bir kaygım yok zaten' dedi.





CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer ilçesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. “Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmesi için protokol imzalandığı” iddiası sorulan İmamoğlu, süreci takip ettiklerini söyledi.

İmamoğlu, “Vali Bey, sizden istirham ediyorum. Bizim yerimize vekalet ediyorsunuz. Vekalet etmenizin tek bir sebebi var. Bu süreçte bari siz ortada durun. Bu işlere girmeyin. Bu protokol önünüze geldi diye imzalamayın. Bakın bu iş şehrin iradesidir. Kaldı 2-3 gün. Ne aceleniz var da bir protokol imzalıyorsunuz?” dedi.

Kararın hukuki yönünü inceleceklerini aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Devlet adamlığına yakışan bir imza değil. Bakanlığa devrediyorsunuz. Kimin malını? Partizanlık mı yapıyorsunuz? Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın nasıl partizanlık yaptığını yaşamış bir belediye başkanıyım. Beylikdüzü Belediyesi’ne ait spor salonunu devretmemekte attığı taklaları geçmişteki iki spor bakanını ziyaret ederek anlattım, iyi bilirler. Sayın Başbakanı ziyaret ettim. Sayın Yıldırım’dı Başbakan. ‘Haklısınız’ dedi ama tek bir kelime edemedi daha sonra. Tapusu bizim, mal bizim, mülk bizim, meclis kararı bizim. Burası parti ülkesi mi? Vali Bey de dahil görevini yapacak ve herkes haddini bilecek. Devlet adına ben de haddimi bileceğim. Vali Bey’e istirham ediyorum, imzasının kıymetini ve sınırını bilsin. Pazartesi, salı itibarıyla Allah’ın izniyle geleceğiz ve hukuki olarak bakacağız. Dava açma hakkımızı da kullanacağız.”

’VIZ GELİR TIRIS GİDER’

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunun oylarında düşmeye neden olup olmayacağı da sorulan Ekrem İmamoğlu, “Onu bilmem ama 24 Haziran’dan sonra birilerinin tansiyonunun düşeceği kesin. Oy meselesini bilmem ama İBB’de ne olduğunu anlattığımda bir avuç insanın tansiyonu bayağı bir düşecek. Oyum düşecek düşmeyecek, öyle bir kaygım yok zaten” yanıtını verdi.

Ordu Valisi ile yaşanan VIP krizinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yargının vereceği karar önünü kesebilir” açıklamasının sorulması üzerine İmamoğlu, “Seçime 2 gün kala Ekrem İmamoğlu’nu tehdit edecekler. Daha ortada herhangi bir suç duyurusu yok, mahkeme yok, şimdiden suçu tanımlayacaklar, görevden beni tanımlayacaklar. Ya ne oluyor bu İstanbul’da? Vız gelir tırıs gider, arkamızda millet var” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Editör: Haber Merkezi