ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in cenazesine katıldı. Gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

Cumhuriyet'in haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in cenazesine katıldı. Gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, süt dağıtımına ilişkin “Söz verdiler, sözlerini yerine getirdiler mi?  Ücretsiz süt vereceklerdi, hala süt gelecek. Allah'a dua edelim de sularımız, yağmurlarımız kesilmesin" sözlerine, "100 bine yakın çocuğumuza yapılıyor. Belki alışkın oldukları yardım yapılan insanların deşifre edildiğini görmediği için yardım yapılmıyor sanıyor. Ama biz veren elin alan eli görmediği bir yardımlaşma kültürünü yayıyoruz" dedi.

"Kamunun yardım eli uzandığı hiçbir insanın reklam edilmesine müsaade etmeyeceğiz" diyen İmamoğlu, "Bu bizim hassasiyetimiz. Görmek isterlerse sayın Cumhurbaşkanım benimle birlikte aileleri tek tek gezebilir" diye konuştu.

İmamoğlu, Erdoğan'ın "ulaşımda indirim yaptı mı? Söz verdi, suya indirim yapacaktı yaptı mı?" sözlerine ilişkin olarak, "Biz onların hepsini yaptık. Yanlış bilgi veriliyor diyorum, inandıramıyorum. Açıkçası biz onları hesabını veririz. Kolay da 2040'a su problemi çözdüm dediler niçin çözülmedi? Biz bunlara girmiyoruz, işimizi yapıyoruz ama sayın Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor. Umuyorum sayın Cumhurbaşkanı mektubuma  cevap verir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın "İstanbul'daki projeler yerel yönetime bırakılmayacak kadar önemli" sözlerini de değerlendiren İmamoğlu, "Tarih tekerrürden ibarettir. Umarım bir daha bu yanlış cümleleri kurmazlar. Sayın Cumhurbaşkanının yıllar önce İstanbul'a onun bilgisi olamadan müdahale eden sayın bakana verdiği cevap dünden beri sosyal medyada geziyor. Bu duyguyu kaybetmemesini isterim" dedi.
Editör: Haber Merkezi