İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP, Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketini ziyaret edecek İstanbul seçmenini tatil boyunca takip etmesi için çalışma grupları oluşturdu. İmamoğlu’nun da bayram tatilinde Trabzon başta olmak üzere bazı Karadeniz illerini ziyaret edebileceği kaydediliyor.

Cumhuriyet Gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; CHP’de 23 Haziran’da tekrar yapılacak İstanbul seçimine yönelik yürütülen kampanyada Ramazan Bayramı için de özel bir program hazırlandı. Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketine gidecek İstanbullu seçmen, milletvekillerinden oluşacak çalışma gruplarıyla memleketinde de ulaşılacak.

Kampanyanın ana aktörü olan Ekrem İmamoğlu’nun da kendi memleketi Trabzon başta olmak üzere bazı Karadeniz illerini bayramda ziyaret ederek destek istemesinin planlandığı da ifade ediliyor.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal ederek 23 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verdiği İstanbul seçimlerine yönelik CHP’de 100’ün üzerinde milletvekili kampanya katılması için görevlendirilmişti. Bu kapsamda milletvekilleri arasından 39 ilçe için sorumlular atanırken, farklı seçmen profillerine yönelik de vekillerden oluşan özel çalışma grupları oluşturuldu. İlçe sorumluları o ilçe için oluşturulan çalışma gruplarının saha çalışmalarını koordine ediyor. Bu kapsamda; hemşehri ziyaretleri başta olmak üzere, “bire bir temas” politikası çalışmaları yürütülüyor.

İmamoğlu’nun Karadeniz turu
Çalışmalar kapsamında partinin dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinde izleyeceği strateji de belirlendi. Edinilen bilgiye göre CHP’nin; İstanbul’da bulunan milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu çalışma grupları için yeni bir görevlendirme yapıldı. Buna göre, Ramazan Bayramı tatilinde memleketlerine gidecek olan İstanbullu seçmenlere, “bayram takibi” yapılması kararlaştırıldı.

CHP temsilcilerinin bayramda, İstanbul’a en fazla göç veren illere giderek, burada da Ekrem İmamoğlu’na destek isteyeceği öğrenildi. Çalışma kapsamında; Sivas, Ordu, Giresun, Tokat, Samsun, Trabzon ve Malatya gibi illere ağırlık verileceği bildirildi. Bu illerde görevlendirilecek isimler dışındaki milletvekillerinin de kendi memleketlerinde çalışma yapması kararlaştırıldı.
İstanbul adayı İmamoğlu’nun da bayramda Karadeniz turuna çıkmasının planlandığı bildirildi. İmamoğlu’nun ilk olarak dedesinin Trabzon’daki mezarını ziyaret etmesi ardından ise Ordu ve Giresun gibi illere giderek, İstanbul seçimi için destek istemesi bekleniyor.

 
Editör: Haber Merkezi