-CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Seçim gecesi toplumun karşısına çıkamayacak vaziyette miydiniz" sorusunu "Bunlara cevap vermeye tenezzül bile etmiyorum. Bunları söyleyenler ahlaksızdır. Olur mu böyle şey. Bunları söylemek ayıptır. Bunları sölyeyenlere gülüyorum" diye cevapladı.

Muharrem İnce, Habertürk canlı yayınında Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını cevapladı.

İnce, seçim gecesi kameraların kaşısına çıkmadığı için komplo teorileri üretenlere şizofren dediği için pişman olmadığını söyledi. İnce, şizofren kelimesini komplo teorilerini üretenlere söylediğini vurguladı.

Sonuçları kabullendiğ için eleştirilen Muharrem İnce, seçim gecesini ve neden sonuçları kabullendiğine dair şunları söyledi: "Sabaha kadar otelde kalmadım. Oradan ayrıldığımda gece saat 2'yi geçiyordu. Durumu gördüm baktım içaçıcı değil. İnsanları kandırmaya gerek yok. Bir yarışa girdik. Adil miydi, hayır değildi. Ama sonuçta biz bu seçime girdik, girdiysek sonucu kabulleneceğiz. Durumu görmüşsen ne yapacaksın, kabulleneceksin... 25 Haziran'da Erdoğan'ı aradım ve kutladım. 26 milyon kişi Erdoğan'a oy vermiş. O insanların seçtiği kişiyi ben kutlarım. O insanların hatırı yok mu? Ben o 26 milyonu ikna etmek istiyorum. Seçim gecesi birbirimize çok yüklendik. Bir nezaket telefonuydu. Yüzyüze görüşme olmadı. Allah izin verirse ben yeniden cumhurbaşkanı ardayı olacağım. Bitmedi bu. Ben bitti demeden bitmez. Gitmediğim il değil köy kalmayacak. Partiyi (CHP) aşan bir şey bu. Parti 11 milyon oy almış, ben 15 milyon oy almışım. Benim bunlara borcum var.

"BUGÜN OLSA DEMİRTAŞ'I YİNE ZİYARET EDERİM"

Kaybetsemde kazansamda yaptığım ziyaretin (Selahattin Demirtaş) arkasındayım. Yaptığım şeyin Türkiye için doğru olduğunu düşünüyorum. Bugün olsa yine yaparım. Meydanlarda anadilde eğitim meselesini ilk kez ben seslendirdim...

"AK PARTİ SİYASETİN DIŞINA İTİLDİ"

Cumhurbaşkanı seçimi 5 yıla kalmaz. Kimse merak etmesin. Bu kabine açıklandıktan sonra Ak Parti siyaset hanesinin dışına itilmiştir."

Kampanya sürecinde ne tür hatalar yaptığı sorulan İnce, “Apolet tartışmasını fazla uzattım. Hata yaptım. Keşke geceleri de miting yapsaydım, gidemediğim yerler var" dedi.

"YENİ PARTİ KURMAYACAĞIM"

CHP'nin tüzüğünü değişmesi gerektiğini belirten İnce şöyle devam etti:

"Benim ağzımdan çıkanları dikkate alın. Yeni parti kurmayacağım. Benim ağzımdan böyle bir şey duydunuz mu? Benim böyle bir derdim yok. İBB Başkanlığı adaylığı reddederim. İstiyorsa Engin Altay aday olabilirim.

Ben CHP 'nin cumhurbaşkanı adayıyım. Yeniden hazırlanmak lazım, morali bozmamak lazım. 4 Mayıs'ta yola çıktıktan sonra ivme yukarı çıktık. Meydanlarla bağ kurduk, gelecek dedik, gençler mesajı aldı. O kadar inanıyorum ki buna, bu başarılmayacak değil. 100 gün olsa iyi hazırlanılmış, sandıklar iyice hazırlanmış, anketlerle hataları düzelterek yapılabileceğine inanıyorum. 18 yaş altı gençlerin yoğun ilgisi vardı.

KURULTAY TOPALACAK MI?

Örgüt bence toplayacak imza ama ben toplamayacağım. Milletle inatlaşılmaz. Öncülüğünü yapmayacağım. Gel önümüzden yürü derlerse ben buradayım. Tabanda bir kaynama olduğunu görüyorum. İleriki günlerde olacağını düşünüyorum arkadaşların.

CHP'de liyakat yok. Bu çarkı kırmalıyız. Kaderleri nasıl belirleniyor, bilmiyorlar. Pamuk ipliğine bağladılar. Bunlar olmazsa parti 20'nin altına düşer. Ben bu düzenden memnun değilim. Örgütü işin içine katmalıyız. 1200 kişi kaderimizi belirleyecek.
Editör: Haber Merkezi